Yandex Metrica

Biden'a Bosna Hersek uyarısı: 'NATO varlığı güçlendirilmeli'

Biden'a Bosna Hersek uyarısı: 'NATO varlığı güçlendirilmeli'

ABD'li senatörler Başkan Joe Biden'a Bosna Hersek konusunda uyarıda bulundu. Rusya'nın Batı Balkanları kendi nüfuz sahası olarak gördüğünü belirten senatörler, Bosna Hersek'te NATO varlığının güçlendirilmesini teklif etti.

Dünya

23.01.2024, 22:14

ABD’de bir grup senatör, Putin'in Batı Balkanlar'ı kendi nüfuz sahası olarak gördüğü belirtilerek Başkan Biden'a çağrı yaptı. Ukrayna’daki savaşın Bosna Hersek’te Rusya tarafından desteklenen aktörleri güçlendirdiğini vurgulayan senatörler, ABD'nin Bosna Hersek'te NATO varlığını güçlendirmesini talep etti.

Karadeniz'de tehlikeli yakınlaşma! Rus uçağı İngiliz savaş uçaklarına karşı harekete geçti Karadeniz'de tehlikeli yakınlaşma! Rus uçağı İngiliz savaş uçaklarına karşı harekete... Haberi Görüntüle

'NATO VARLIĞI GÜÇLENDİRİLMELİ'

Balkan News'in haberine göre Rusya’nın EUFOR’un görev süresinin uzatılmasını veto etmesi ihtimaline dikkat çeken senatörler, ABD’nin Bosna Hersek'te NATO varlığını güçlendirmesini talep etti.

Cephede akılalmaz olay: Askerler birbirlerine ateş açtı: Üç kişi hayatını kaybetti Cephede akılalmaz olay: Askerler birbirlerine ateş açtı: Üç kişi hayatını... Haberi Görüntüle

'RUSYA, BATI BALKANLARI KENDİ NÜFUZ SAHASI OLARAK GÖRÜYOR'

Jeanne Shaheen, Thom Tillis, Chris Murphy ve Roger Wicker tarafından imzalanan ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a gönderilen mektupta Rusya’nın Batı Balkanlar’ı kendi nüfuz sahası olarak gördüğü ve bölgede Avrupa ile NATO’ya entegrasyona karşı olan liderlere destek sağladığı belirtildi. ABD’nin bu gelişmeleri görmezden gelmemesi gerektiğine dikkat çekilirken ABD’nin Avrupa’nın güvenliğini sağlamaya olan bağlılığının ortaya konulması yönünde çağrı yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading