Yandex Metrica

Biden yönetiminden Netanyahu'ya süre: 'Yıl sonuna kadar bitirin'

Biden yönetiminden Netanyahu'ya süre: 'Yıl sonuna kadar bitirin'

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico'ya göre ABD hükümeti, İsrail'e Gazze'ye saldırılarını sonlandırması için yıl sonuna kadar süre verdi.

Dünya

23.01.2024, 21:49

Politico'da yer alan habere göre ABD hükümeti İsrail'e Gazze'ye yönelik saldırılarını sonlandırması için yıl sonuna kaar süre verdi. İsrail'deki ismi verilmeyen 3 yetkiliye dayandırılan haberde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da 30 Kasım'da Tel Aviv'e vardığı İsrail ziyaretinde verilen bu süreyi vurguladığı ifade edildi. 

Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Haberi Görüntüle

"O KADAR KREDİNİZ YOK"

İsrailli yetkililerin Gazze'ye yönelik saldırılarını daha uzun bir süre devam ettirme kararlılığına ABD'nin itiraz ettiği ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın "O kadar krediniz yok." dediği iddia edildi.

The Wall Street Journal gazetesi de daha önce Blinken'ın Tel Aviv ziyaretinde "saldırıların aylar değil haftalar içinde bitmesi gerektiği" değerlendirmesinde bulunduğunu aktarmıştı.

Avrupa alkolik olmuş! DSÖ'den tüketimin azaltılması için acil eylem çağrısı Avrupa alkolik olmuş! DSÖ'den tüketimin azaltılması için acil eylem çağrısı Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail’in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 7 bin 700'ü çocuk, 5 bin 150'si kadın olmak üzere 17 bin 700 Filistinli öldü. Enkazda binlerce ölü olduğu bildiriliyor.

İsrail ordusu halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıyı tahrip ederken, karadan işgal sürecinde 93 askeri öldü.

Çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 275 Filistinli hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading