Yandex Metrica

Biden yönetimi kara listeye aldı: Listede Türk şirketler de var

Biden yönetimi kara listeye aldı: Listede Türk şirketler de var

ABD'de Biden yönetimi denetim yapamadığı gerekçesiyle 14 Çinli şirketi kırmızı listeye aldı. Listeye birçok ülkenin yanı sıra Türk şirketler de eklendi.

Dünya

07.03.2024, 01:18

ABD Ticaret Bakanlığı denetim yapamadığı gerekçesiyle 14 Çinli şirketi kırmızı listeye aldı. Denizaşırı ihtacat kontrollerinden sorumlu olan Bakanlık, 14 Çinli şirketin yanısıra listeye Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Bulgaristan, Kanada, Endonezya, İsrail, Malezya, Suudi Arabistan ve Singapur'dan da şirketler ekledi.

Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Haberi Görüntüle

60 GÜNLÜK SÜREÇ BAŞLAYABİLİR

Bahsi geçen listeye alınmak şirketler için çok daha katı kısıtlamaların uygulamaya alınacağı 60 günlük bir süreç başlatabilir.

ABD Ticaret Bakanı Yardımcısı Don Graves, şirketlerin kırmızı listeye alınması hakkında şu şekilde konuştu:

İhracat kontrolleri uygulamak Amerikan milli güvenliğini korumak için hayati önem taşıyor. ABD'nin ileri teknoloji ürünlerinin dünyada nasıl kullanılacağını belirlemek için elimizdeki tüm imkanları kullanacağız.

Güya en anlayışlı onlardı! Batı'nın iki yüzlülüğü: Meloni'nin boyunu eleştiren gazeteci 5 bin euro cezaya çarptırıldı! Güya en anlayışlı onlardı! Batı'nın iki yüzlülüğü: Meloni'nin boyunu eleştiren... Haberi Görüntüle

'ABD YANLIŞ UYGULAMALARI BIRAKMALI'

Çin'in Washington Büyükelçiliği sözcüsü ise "Çin ABD'nin ihracat kontrol önlemlerini suistimal etmek ve yabancı şirketleri bastırmak ve yönetmek üzere attığı adımlara şiddetle karşı çıkıyor" dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

ABD bir an önde bu yanlış uygulamaları bırakmalı. Çin, Çimli şirketlerin haklarını ve çıkarlarını kararlılıkla korumak üzere gereken önlemleri alacak.

ABD, bir süredir Pekin'in teknoloji alanında kaydettiği ilerlemelere karşılık ihraç edilen ABD ürünleri üzerindeki kısıtlamaları kullanarak iki ülke arasında gerilimi tırmandırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading