Yandex Metrica

Biden, "Ukrayna'nın NATO üyeliği onaylandı" diyen Zelenskiy'i yalanladı

Biden, "Ukrayna'nın NATO üyeliği onaylandı" diyen Zelenskiy'i yalanladı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin NATO üyeliğinin onaylandığı yönünde açıklama yaparken, ABD Başkanı Biden ise Ukrayna'nın önce yolsuzluğunu temizlemesi gerektiğini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 17:33

Geçtiğimiz akşam, dünya gündemi bir ikileme şahit oldu. NATO zirvesi konuşulmaya devam ederken, Ukrayna'nın NATO üyeliği talebi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamaları ve Rusya'nın tutumu bir hayli hareketli dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

ZELENSKIY: NATO'YA ÜYELİĞİMİZ KABUL EDİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamada, NATO'nun Ukrayna'yı ittifaka üye olarak kabul edileceğini doğruladıklarını duyurdu.

BIDEN, ZELENSKIY'İ YALANLADI

Diğer taraftan, NATO Zirbesi'nin ardından basın açıklaması yapan ABD BAşkanı Joe Biden, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunu gündeme getiren gazeteciye, "Ukrayna'nın NATO'ya üye olabilmesi için önce yolsuzluğu temizlemesi ve diğer kriterleri karşılaması gerek" diyerek adeta Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'yi yalanladı.

PUTİN: UKRAYNA KONUSUNDA ÇOCUK GİBİ KANDIRILDIK

Aynı ssatlerde televizyon kanalı NBC'ye konuk olan ve 16 Haziran Çarşamba günü İsviçre'nin Cenevre kentinde Biden'la bir araya gelecek olan Vladimir Putin de ses getiren açıklamalar yaptı. Program sırasında kendisine Vladimir Zelenskiy'nin Twitter hesabından Ukrayna'nın NATO üyeliğinin kabul olduğu şeklindeki açıklaması hatırlatılan Putin, bu gelişmeden duyduğu kaygıyı dile getirirken, "Aferin size! Haklısınız, bizi çocuk gibi kandırdılar. Her şeyi kağıda dökmek lazım." yorumunu yaptı.

GÖZLER ÇARŞAMBA GÜNÜ CENEVRE'DE GERÇEKLEŞECEK GÖRÜŞMEDE

Öte yandan, gözler şimdi de Çarşamba günü Cenevre'de gerçekleşecek görüşmede. ABD ve Rusya ilişkilerinin soğuk savaş döneminden beri en düşük seviyede olduğu şu günlerde, Putin ve Biden'ın hangi konularda mutabık kalıp, çözüme kavuşturup, kavuşturacağı merak ediliyor.  Zelenskiy ise Reuters, Associated Press ve Agence France-Press ile ortak gerçekleşen bir röportajda, Biden'ın bu hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmede Ukrayna'yı bir pazarlık aracı olarak kullanmayacağına dair güvence aldığını söyledi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading