Yandex Metrica

Biden ile Macron ABD'de bir araya geldi! Birbirlerini teselli ettiler

Biden ile Macron ABD'de bir araya geldi! Birbirlerini teselli ettiler

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, ABD Başkanı Joe Biden'ı Beyaz Saray'da ziyaret etti. İki lider, Rusya hususunda birbirlerini teselli etti.

Dünya

23.01.2024, 20:08

Başkan Biden'ı ziyaret etmek maksadıyla ABD'ye giden Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron Beyaz Saray'da resmi törenle karşılandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu ziyaretiyle birlikte ABD'ye Biden döneminde resmi ziyaret düzenleyen ilk lider oldu ve 21 pare top atışıyla karşılandı. 

Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey gördüm! Dünya'ya dönen astronottan şoke eden açıklama: Görmemem gereken bir şey... Haberi Görüntüle

"ÖZGÜRLÜK DAVASINDAKİ SARSILMAZ ORTAĞIMIZ"

Macron'un ziyaretinden onur duyduğunu söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, Fransa'yı özgürlük davasındaki sarsılmaz ortağı olarak tanımladı.

Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Haberi Görüntüle

"ALEV HER ZAMANKİNDEN DAHA PARLAK BİR ŞEKİLDE YANIYOR"

Amerikan Bağımsızlık Savaşı’nda Fransa’nın ABD’ye verdiği desteğe ve Normandiya Çıkarması’na değinen Biden, “Tarihimiz, Atlantik’in ötesine geçen kadın ve erkeklerin cesaretiyle şekillendi. Bugün, bu alev her zamankinden daha parlak bir şekilde yanıyor. Uluslarımız arasındaki ittifak, karşılıklı savunmamız için vazgeçilmez olmaya devam ediyor” dedi.

KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu ama... KAAN'ın rakibi KF-21 üretime giriyor! İlk uçak tarihi belli oldu... Haberi Görüntüle

"AVRUPA, BARIŞI PARAMPARÇA EDEN ACIMASIZ BİR SAVAŞLA KARŞI KARŞIYA"

Fransa ve ABD'nin NATO, Avrupa Birliği (AB) ve G7 içinde müttefik olduğunu vurgulayan Biden, “Fransa ve ABD, Vladimir Putin'in açgözlü fetih hırsı Avrupa kıtasındaki barışı bir kez daha paramparça eden Ukrayna'ya karşı acımasız savaşıyla karşı karşıya” ifadesini kullandı. 

Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne çıkan 5 isim Joe Biden'ın yerine kim aday olacak? İşte daha şimdiden öne... Haberi Görüntüle

"YENİDEN SİLAH ARKADAŞI OLMALIYIZ"

Törende yaptığı konuşmada Macron ise, ABD ile Fransa’nın yeniden “silah arkadaşı” olması gerektiğini belirterek, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının ardından savaş Avrupa topraklarına geri dönerken, uluslarımızın ve tüm toplumların karşı karşıya olduğu çok sayıda krizin karşısında bir kez daha silah arkadaşı olmamız gerekiyor” dedi.

Savaş gemileri Girit'le Rodos arasında karşı karşıya geldi: Atina ile DEM Parti aynı yerde buluştu Savaş gemileri Girit'le Rodos arasında karşı karşıya geldi: Atina ile... Haberi Görüntüle

"MACRON AVRUPA'NIN LİDERLERİNDEN BİRİ"

Törenin ardından Beyaz Saray’a geçen liderler görüşme öncesi Oval Ofis’te gazetecilere açıklamalarda bulundu. Biden, “Gerçek bir dönüm noktasıyız. Her şey hızla değişiyor, gerçekten çok hızlı. İletişim içinde kalmamız gerçekten önemli. Bu, her konuda hemfikir olduğumuz anlamına gelmez, ancak hemen hemen her konuda hemfikir olduğumuz anlamına gelir. Atlantik boyunca ve ülkelerimizin her birinde bir bütün olarak Avrupa'da güvenliği ve refahı güçlendirmek için birlikte çalışıyoruz. Emmanuel sadece Fransa'nın lideri değil, Avrupa'nın liderlerinden biri” dedi.

İsrail kana doymuyor! Çocukları taşıyan BM aracına ateş açıldı İsrail kana doymuyor! Çocukları taşıyan BM aracına ateş açıldı Haberi Görüntüle

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI İÇİN TESELLİ SÖZLERİ

Biden’ın ardından söz alan Macron ise, Rusya-Ukrayna Savaşı’na değinerek, “Bu savaşın en başından beri Ukrayna'nın direnmesine yardımcı olmak için birlikte çok çalıştık ve bunu güçlendireceğiz. Barışı inşa etmek istiyoruz. Sürdürülebilir barış, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam saygı gösterilmesi ile olabilir” dedi.

Liderlerin, Rusya-Ukrayna Savaşı, Çin, Hint-Pasifik bölgesi ve iklim değişikliği gibi konuları ele almasının ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Biden çifti ayrıca, Macron çifti için Beyaz Saray'da "ilk resmi akşam yemeği"ni verecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading