Yandex Metrica

Beny Gantz'tan esir takasına ilişkin açıklama: 'Filistinli gruplarla görüşüyoruz'

Beny Gantz'tan esir takasına ilişkin açıklama: 'Filistinli gruplarla görüşüyoruz'

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, Gazze'de bulunan esirlerin kurtarılması için her şeyi yaptıklarını belirterek Filistinli gruplarla yeni bir esir değişimi anlaşması yapmaya yönelik çabalar içinde olduklarını söyledi.

Dünya

22.02.2024, 12:41

Düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki durum ve esir takasına ilişkin açıklamalarda bulunan İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, 7 Ekim 2023'te Filistinliler tarafından kaçırılan esirlerin ülkeye geri getirilmesi için "altı üstüne çevrilmemiş taş kalmadığını" dile getirdi. Gantz, "Bugünlerde (esir takasıyla ilgili) yeni bir anlaşma yapılması yönünde girişimler var ve ilerleme ihtimaline işaret eden ilk işaretler var. Yol aramaktan vazgeçmeyeceğiz. (Gazze'de tutuklu bulunan İsrailli esirlerden oluşan) Kız ve erkek çocukların evlerine dönmesi için hiçbir fırsatı kaçırmayacağız.” diye konuştu.

Refah kentine yönelik saldırıların bu kentin boşaltılmasıyla başlayacağını söyleyen Gantz, "Refah'ı temizlemenin önemi orada faaliyet gösteren Hamas güçlerini vurabilme yeteneğinde ve Gazze Şeridi'ni silahsızlandırma ihtiyacında yatıyor." dedi. Esir takasınd anlaşma sağlanamazsa saldırılarına ramazan ayında da devam edeceklerini belirten Gantz, parlamentoda tek taraflı Filistin devletinin ilanına karşı çıkan bir karara büyük çoğunlukla oy verdiklerini dile getirerek "7 Ekim'den sonra teröre (Filistin devletine) bu kadar destek verilmesi yanlış olur. Siyasi çözümlerin doğrudan yapılması gerekiyor, aksi takdirde sürdürülebilir olmaz.” ifadesini kullandı.

Güvenli bölge diye bir yer yok! Eli kanlı İsrail, tekrardan tahliye çağrısı yaptı! Güvenli bölge diye bir yer yok! Eli kanlı İsrail, tekrardan... Haberi Görüntüle

GAZZE'YE YARDIM KONUSU

Hamas'ı katil olarak nitelendiren Beny Gantz, Gazze Şeridi'nde pek çok tarafın sivil olarak faaliyet gösterebileceğini ancak Hamas'ın bunu yapamayacağını savundu. Gantz, "Katillerin geri dönüp İsrail ordusunun faaliyet gösterdiği yerleri kontrol etmesine izin vermeyeceğiz ve yardımların ABD'nin desteğiyle ılımlı Arap ülkelerinden oluşan uluslararası bir yönetim aracılığıyla Gazze'ye ulaştırılması için bir dizi seçenek üzerinde çalışıyoruz." diye konuştu.

İran'la mücadele konusuna da değinen Gantz, "İran'la mücadelede ılımlı ekseni güçlendirmek, Filistinlilerin Gazze'de yeni bir yönetim sistemi oluşturmasına yardımcı olacak bölgesel yönetimi kurmak ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki dostlarımızın yaptığı gibi, yatırımların okul müfredatının değişmesine de yönlendirilmesini sağlamak için çalışıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading