Yandex Metrica

Bebek katili Netanyahu'ya sert sözler: Hamas'ı kuran finanse eden İsrail'dir

Bebek katili Netanyahu'ya sert sözler: Hamas'ı kuran finanse eden İsrail'dir

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan İsrail'in yürüttüğü politikalarla Hamas'ın kurulmasını ve gelişmesini sağladığını belirten Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bebek katili Netanyahu'yu yerden yere vurdu.

Dünya

20.03.2024, 23:56

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 4 ay geride kaldı. İşgalciler, hedef gözetmeksizin her yeri bombalamaya devam ederken şu an kadar 30 binden fazla masum Filistin halkını katletti. İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den bebek katili Netanyahu hakkında çok konuşulacak iddialar ortaya atıldı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de Next Educacion Üniversitesinde katıldığı bir forumda yaptığı konuşmada, İsrail'e yönelik eleştirilerini sürdüren Borrel, "Ben, İsrail çek göndererek Hamas'ı finanse ediyor demiyorum ama Hamas'ın gelişmesini kolaylaştırdı." dedi.

Doğu Asya'da balon savaşları! Kim bu sefer hedefi tutturdu: Başkanlık Ofisi'ne düştü Doğu Asya'da balon savaşları! Kim bu sefer hedefi tutturdu: Başkanlık... Haberi Görüntüle

''HAMAS'I KURAN VE FİNANSE EDEN NETANYAHU'DUR''

Borrel, geçtiğimiz haftalarda dile getirdiği "Hamas'ı kuran ve finanse eden İsrail'dir" iddiasını yineledi.

Bebek katilini yerden yere vuran AB Yüksek Temsilcisi, "İsrail'in, Fetih hareketine karşı bir güç yaratarak Filistinlileri bölmeye çalıştığı tartışılmaz bir gerçektir. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun parlamentosunda kendi grubu önünde kamuoyuna söylediği, çok iyi bilinen bir söz var: (İki devletli çözüme karşı olanların Hamas'a katkıda bulunması ve finansmanını kolaylaştırması gerekir. Ben bu sözü tekrarlamakla yetiniyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Suriye adımı PKK'nın hamisi ABD'yi endişelendirdi! 'Normalleşmeye karşıyız' Türkiye'nin Suriye adımı PKK'nın hamisi ABD'yi endişelendirdi! 'Normalleşmeye karşıyız' Haberi Görüntüle

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Öte yandan konuşması sırasında Filistin devletinin tanındığı, iki devletli çözüm önerisini de yineleyen Borrell, "İsrail'i buna karşı çıkmak ama aynı zamanda hiçbir çözüm ortaya koymamakla" eleştirirken şunları kaydetti;

"30 yıldır bu çözümün mümkün olmasını engelleyen Netanyahu hükümeti dışında herkes bu konuda hemfikir görünüyor. İsrail, ne istemediğini söylüyor ama ne istediğini söylemiyor. Çözümleri ne? Sadece askeri önlemlerle mi güvenliğini istiyor? Oysa çok daha iyi alternatifler var." 

Rusya'dan Batılı ülkelere tepki! 'BM sistemi sınavdan geçiyor' Rusya'dan Batılı ülkelere tepki! 'BM sistemi sınavdan geçiyor' Haberi Görüntüle

''YAHUDİ KARŞITLIĞIYLA İLGİSİ YOK''

AB diplomasinin başındaki isim olan Borrell, "İsrail'in Gazze'deki askeri müdahalesinin orantısız olduğunu düşünüyorum. Aşırı sayıda sivil kaybına neden olunuyor ve bunun Yahudi karşıtlığıyla hiçbir ilgisi yok. Elbette ki ben de Yahudi karşıtı değilim." dedi.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading