Yandex Metrica

Bebek katili Netanyahu'nun Ramazan planı ülkeyi ayağa kaldırdı: Uçuruma sürükleniyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanmasına onay verdiği belirtilmişti. Netanyahu'nun Ramazan planı ülkeyi ayağa kaldırdı. İsrail gazetesi Haaretz ise Netanyahu'nun bu hamlesini 'Gazze Şeridi saldırılarının başlangıcından bu yana aldığı en tehlikeli karar' olarak nitelendirdi. Ayrıca haberde Netanyahu hükümetinin ülkeyi uçuruma doğru sürüklediğinden bahsedildi.

Dünya

04.05.2024, 05:25

4 aydan bu yana abluka altına aldığı Gazze'de hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve 29 bine yakın masum Filistin halkını katleden İsrail, skandal bir karar daha aldı.

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görüşmemiş soykırıma imza atan ve her cuma Müslümanlara zulüm uygulayan işgalciler, Ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'daki ziyaret haklarını sınırlayacak. 

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişlerinin yasaklanması yönündeki çağrısından sonra Netanyahu konuya ilgili görüşünü açıkladı.

Biden'a 'adaylıktan çekil' baskıları artıyor! Obama da dahil oldu! Demokrat kaynaklardan adaylık iddiası Biden'a 'adaylıktan çekil' baskıları artıyor! Obama da dahil oldu! Demokrat... Haberi Görüntüle

NETANYAHU ONAY VERDİ

İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak), İsrail içindeki Filistinlilerle polis arasında çatışmalar yaşanacağı yönündeki uyarılarına rağmen Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanmasına onay verdiği ifade edildi.

Netanyahu hükümetinin Ramazan ayı boyunca ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama getirme planı büyük tepki çekti. İsrail medyası konuyla ilgili Netanyahu'ya sert bir eleştirdi. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Haaretz 'İsrail'in gelmiş geçmiş en kötü hükümeti ülkenin yanmasına izin vermek istiyor' manşetini attı. Haaretz gazetesi ''Bu korkunç hükümetin, Gazze Şeridi saldırılarının başlangıcından bu yana aldığı en tehlikeli karar'' değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu hükümetini eleştirmeye devam eden gazete aynı yazıda 'İsrail'in uçuruma doğru gittiği' uyarısına bulunuldu.

Suikast girişimi bir uyarı mıydı? Nancy Pelosi'nin 'Trump durdurulmalı' sözleri tekrar gündemde! Suikast girişimi bir uyarı mıydı? Nancy Pelosi'nin 'Trump durdurulmalı' sözleri... Haberi Görüntüle

''HAMAS'IN İŞİNE YARAR''

Öte yandan İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar'ın, ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama getirilmesiyle ilgili olarak konuştu.

Şin-Bet Direktörü Bar, Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması talimatı verdiği güvenlik toplantısında, Filistinlilere kısıtlamalar getirilmesinin öfkeli bir tepkiye yol açacağını ve bu durumun da Hamas'ın işine yaracağını belirtti.

Rusya'dan Ermenistan'a NATO tehdidi! Batı'ya eğiminiz Kafkasya'yı istikrarsızlaştırıyor Rusya'dan Ermenistan'a NATO tehdidi! Batı'ya eğiminiz Kafkasya'yı istikrarsızlaştırıyor Haberi Görüntüle

''DİN SAVAŞINA YOL AÇAR''

Bar, toplantıya katılan bakanları, kısıtlamaların Müslüman-Yahudi çatışmasına yol açabileceği konusunda uyardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading