Yandex Metrica

Bayraktar TB2'ler Yunanistan sınırında! Bu kez doğudan değil kuzeybatıdan

Bayraktar TB2'ler Yunanistan sınırında! Bu kez doğudan değil kuzeybatıdan

Adalar Denizi'nde Yunan hedeflerini karış karış izleyen Türk SİHA'ları bir bölgede daha komşuyu tedirgin edecek. Yunanistan'ın kuzey komşusu Arnavutluk, bir süredir beklediği Bayraktar TB2 SİHA'ları teslim aldı. Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bayraktar TB2 SİHA'ların ülkeye ulaştığını duyurdu. Peleshi, "Bu gelişme, Arnavutluk'un savunma yeteneklerini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkenin ulusal güvenliğini garanti altına alma ve en yüksek savunma standartlarını karşılama konusundaki kararlılığının kanıtı olarak hizmet ediyor." dedi.

Dünya

17.04.2024, 15:13

Türk savunma sanayisi ürünü Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı, dünyanın en fazla ülkeye satılan SİHA’sı olarak Türkiye’nin bu alandaki bayrak taşıyıcısı haline geldi.

Dosta güven, düşmana korku vermek için Türk yapımı Bayraktar TB2 SİHA'ları tercih eden ülkeler arasına Arnavutluk da katıldı.

Adalar Denizi'nde Yunan hedeflerini karış karış izleyen Türk SİHA'ları bir bölgede daha komşuyu tedirgin edecek. Yunanistan'ın kuzey komşusu Arnavutluk, bir süredir beklediği Bayraktar TB2 SİHA'ları teslim aldı.

Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada verimliliği ve ileri teknolojisiyle tanınan Bayraktar TB2 SİHA'ların artık Arnavutluk'ta olduğunu duyurdu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi skandal! Fransa'da ulaşım durdu: Hızlı tren sistemine sabotaj! Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi skandal! Fransa'da ulaşım durdu: Hızlı... Haberi Görüntüle

''ALTYAPI KURULUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ''

İki gündür SİHA'ların montajı ve işletimi ile kontrolünü sağlayacak gerekli altyapının kurulumunun gerçekleştirildiğini belirten Peleshi, "Bu gelişme, Arnavutluk'un savunma yeteneklerini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkenin ulusal güvenliğini garanti altına alma ve en yüksek savunma standartlarını karşılama konusundaki kararlılığının kanıtı olarak hizmet ediyor." dedi.

Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Trump'a suikast girişiminde o ülkeye suçlama! Gizli Servis güvenliği artırdı Haberi Görüntüle

''YENİLİĞE ADANMIŞLIĞIN SİMGESİ''

Bayraktar TB2'lerin kurulumunun yapıldığı sırada kendisinin de bulunduğu birkaç fotoğrafı paylaşan Peleshi, ''Bu kazanım, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu ve yeniliğine adanmışlığın bir simgesi oldu.'' ifadesini kullandı.

Zelenski’den savaşın seyrini değiştirecek acı itiraf: Geri dönerse işimiz çok zor Zelenski’den savaşın seyrini değiştirecek acı itiraf: Geri dönerse işimiz çok... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE EĞİTİM GÖRMÜŞLERDİ

Peleshi, TB2'lerin sayısı hakkında bilgi vermedi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Arnavut askerler, SİHA'ların kullanımı için Türkiye'de eğitim görmüştü.

Askeri hedefler vuruldu: Düşman yok edildi! 33 grup saldırısı gerçekleşti Askeri hedefler vuruldu: Düşman yok edildi! 33 grup saldırısı gerçekleşti Haberi Görüntüle

SÖZLEŞME İMZALANMIŞTI

Arnavutluk, 2022 yılının Aralık ayında Türkiye Cumhuriyeti ile stratejik ortaklığı ve NATO üyesi Silahlı Kuvvetlerin modernizasyonu kapsamında Bayraktar TB2 SİHA filosunun satın alınmasına yönelik sözleşme imzalamıştı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading