Yandex Metrica

Bayraktar SİHA 70 kişiyi tek atışta halletti! Ramzan Kadirov'un çetesine büyük darbe...

Bayraktar SİHA 70 kişiyi tek atışta halletti! Ramzan Kadirov'un çetesine büyük darbe...

Rus ordusuyla birlikte Ukrayna topraklarına saldıran Çeçen milislerden 70'i Bayraktar TB2 SİHA'nın tek atışıyla etkisiz hale getirildi. Putin'e bağlı kukla lider Ramzan Kadirov hayatının şokunu yaşadı.

Dünya

23.01.2024, 18:54

Çeçenistan'ın kukla lideri Ramzan Kadirov, Ukrayna işgalinde Rus ordusuna yardımcı olmaları için yüzlerce militanı Donbas bölgesine taşıdı. 

Kadirov'un Ukrayna'ya getirdiği Çeçen militanlar hiç beklemedikleri bir darbe yedi. Sözde 'operasyonlara' namaz kılarak başlayan ve Rusya adına savaşırken 'Allah-u Ekber' nidalarıyla poz veren Çeçenler, Ukrayna ordusundaki SİHA'lar karşısında ne yapacaklarını şaşırdı. 

Kiev'e ait Bayraktar TB2'lerin 25 Şubat'taki bir operasyonu sırasında Ramzan Kadirov'a bağlı milisler ROKETSAN imâli MAM-L füzesinin hedefi oldu. 

Donbas çevresinde grup halinde intikal etmekte olan Çeçen milislerden 70'inin, Bayraktar TB2'nin tek atışıyla etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Bu bilgi, saldırıdan sağ kurtulan bir Çeçen milis tarafından bölge kaynaklarına anlatıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin müjdecisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Irak ziyareti dünyada manşet: Yeni bir dönemin... Haberi Görüntüle

ÇOĞU YANARAK ÖLDÜ

Kadirov'a bağlı asker şunları söyledi: "25 Şubat'ta Bayraktar TB2 SİHA'nın taarruzu sonucunda 70'den fazla kaybımız oldu. Çoğu yanarak öldü."

Vladimir Putin tarafından Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti'nin başına getirilen Ramzan Kadirov, operasyonun olduğu günün ertesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde bu denli etkili silahlar olduğunu bilmediğini dile getirmiş ve ağır kayıplar verdiklerini ifade etmişti. 

Rus ordusuna yardım için Ukrayna'ya gelen Kadirov yanlıları dışında bir de Ukrayna ordusu saflarında Rusya'ya karşı savaşan Çeçenler bulunuyor. Bağlı bulundukları gruba efsanevi Çeçen lider Cevher Dudayev'in ismini vererek Cevher Dudayev Taburu'nu kuran bu Çeçenler, cephe hattında zaman zaman Kadirov çetesiyle de karşı karşıya geliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading