Yandex Metrica

Baraj bombalandı, hidroelektrik santrali alevler içinde kaldı! Hipersonik Kinzal ve İskender de var

Baraj bombalandı, hidroelektrik santrali alevler içinde kaldı! Hipersonik Kinzal ve İskender de var

Rus ordusu Ukrayna enerji altyapısına yönelik dev saldırılardan birine daha imza attı. Hipersonik ve balistik füzelerle kamikaze İHA'ların kullanıldığı bombardımanda Dinyeper Nehri üzerindeki Dnipro Hidroelektrik Santrali de alevler içinde kaldı. 

Dünya

04.04.2024, 12:45

Rusya ile Ukrayna arasındaki kanlı düello devam ediyor. Ukrayna saldırılarından ötürü sınır hattına yakın Kursk ve Belgorod şehirlerindeki sivilleri daha güvenli yerlere tahliye etmeye başlayan Rusya dün Kiev ve Harkov'a yönelik geniş kapsamlı saldırılarını bugün güneydeki Zaporijya bölgesine yöneltti. 21 Mart'ı 22 Mart'a bağlayan gece Rus ordusu 151 adet füze ve kamikaze dron ateşledi. 

Yoğunlukla Ukrayna enerji altyapısını çökertmeyi hedefleyen bu saldırılar sırasında hava savunma sistemleri 37 füze ile 55 adet Şahid tipi kamikaze dronu düşürmeyi başardı.

Havada vurulan seyir füzeleri Kh-101, Kh-555 ve Kh-59 model mühimmattan oluşurken Rus ordusu saldırılarda hipersonik füze Kinzal, balistik İskender-M ve karadan karaya özellikli S-300/S-400 füzelerini de kullandı. 

Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü: Soruşturma başlatıldı Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü:... Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK HİDROELEKTRİK SANTRALİ VURULDU

Hava savunma sistemleri tarafından vurulamayan 60'dan fazla füze, başta Zaporijya olmak üzere Krivyi Rih, Odesa, Harkov, Mikolayiv, Korovohrad, Lviv, Poltava ve Ivano-Frankivsk'e düştü. Saldırı sırasında Ukrayna'nın Zaporijya'da bulunan en büyük hidroelektrik santrali de vuruldu. Dnipro Santrali'nde yangın çıktı. 

Ukrayna Dnipro Hidroelektrik Santrali

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko, "Düşman son haftalarda Ukrayna enerji altyapısına yönelik en büyük saldırılardan birini başlattı" açıklaması yaparken, vurulan santralle ilgili bilgi veren Ukrhidroenergo şirketi ise "İstasyonda yangınlar çıktı ama ciddi bir durum sözkonusu değil. Durum kontrol altında" ifadelerini kullandı.

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

YIKILAN O BARAJ UNUTULMADI 

Füzelerin Zaporijya'da sivillerin bulunduğu 40'tan fazla eve de zarar verdiği bildiriliyor. 2 kişinin öldüğü saldırılar esnasında 20'ye yakın kişi de yaralanırken, Ukraynalıların genelliklerde sığınaklarda olması, can kayıplarının artmasının önüne geçti. 

Rusya ordusunca vurulan Dnipro Hidroelektrik Santrali, Kakhovka kuzeyinde Dinyeper Nehri üzerinde bulunuyor. Baraj 800 metre uzunluğunda ve yaklaşık 3,3 kilometreküp su kütlesi barındırıyor. Geçtiğimiz yıl Rus kuvvetleri Kakhovka Barajı'nı bombalayarak geniş bir alanı kaplayan sel baskınına neden olmuştu. 

Ukrayna kuzeydoğusunda, Rusya sınırına yakın Harkov kentinde ise elektrikler, saldırılar nedeniyle tamamen kesildi. 700 bin kişinin yaşadığı şehirde ekipler, saldırıya uğrayan elektrik santrallerini tamire çalışıyor. Kiev yönetimi aynı zamanda Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali'nin son saldırıların ardından büyük risk altında olduğuna dikkat çekiyor. 

Zaporijya oblastında bombalanan noktalardan biri havadan görüntülendi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading