Yandex Metrica

Bağdat'ta tanklar sokağa çıktı! Yüzlerce asker devriye geziyor

Bağdat'ta tanklar sokağa çıktı! Yüzlerce asker devriye geziyor

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'ye yönelik SİHA'lı saldırının ardından başkent Bağdat'ta 'olağanüstü' şeyler yaşanıyor.

Dünya

05.02.2024, 22:47

Failleri henüz resmen açıklanmasa da Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'ye Şii gruplar tarafından düzenlenen SİHA'lı saldırının yankıları sürüyor. 

Kazımi'nin Yeşil Bölge'deki evinin bu sabah bombalanmasının ardından başkent Bağdat'ta olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. 

Çok sayıda tank, başkent sokaklarında güvenlik için tur atarken Irak ordusuna bağlı yüzlerce asker de caddelerde devriye geziyor. 

Irak Başbakanı, saldırıyı kimlerin düzenlediğini bildiklerini ve elde ettikleri bilgileri yakında açıklayacağını duyurdu. 

Bağdat yönetiminin 1 numarasını öldürmeye yönelik bombalı saldırının, Irak ile Ankara arasında gelişen yüksek düzeyli işbirliği dönemine rastlaması dikkat çekiyor. 

Bağdat, Türk Silahlı Kuvvetlerine Irak kuzeyindeki terörle mücadele harekâtı konusunda tam destek veriyor. Kazımi yönetimindeki kabine bununla da kalmayıp terörle mücadele için Türkiye'den geniş çaplı savunma ürünleri talep ediyor. 

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad'ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la temasları sonrası Türkiye'den Bayraktar TB2, ATAK taarruz helikopterleri ve elektronik harp sistemi KORAL'ı satın almak istediklerini duyurması dikkat çekmişti. 

Ankara ile yakın işbirliği içerisindeki Bağdat yönetimi bir süredir İran destekli gruplar tarafından tehdit ediliyordu. 


NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper silah'ı göründü! NATO'nun şaşkına döndü! Görüntüler sosyal medyada viral oldu: Putin'in 'süper... Haberi Görüntüle

HER YER TANKLARLA DOLDU

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading