Yandex Metrica

BAE Büyükelçisi Zahiri'den Türkiye yorumu: 5 yıl içinde 40 milyar dolar ticaret yapmayı hedefliyoruz

BAE Büyükelçisi Zahiri'den Türkiye yorumu: 5 yıl içinde 40 milyar dolar ticaret yapmayı hedefliyoruz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dubai ziyaretini değerlendirdi. Büyükelçi Zahiri, ''Önümüzdeki 5 yıl içinde ticareti yaklaşık 40 milyar doların üzerine çıkarmayı amaçlayan CEPA imzalandı.'' dedi.

Dünya

30.04.2024, 10:49

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, büyükelçilikte gazeteciler ile bir araya geldi.

Zahiri, Türkiye ve BAE arasındaki ekonomik ortaklıklarını güçlendirmek için çabaladıklarını belirtti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Zahiri şu ifadeleri kullandı;

Zahiri, ''Çeşitli alanlarda ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik ortak kararlılığı yansıtan üst düzey ziyaretlerde de gözle görülür artış yaşandı. Bunların en sonuncusu günler önce Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ziyareti ve Türkiye'nin, Dünya Hükumetler Zirvesi'ne aktif katılımıydı. Her iki ülke, özellikle Türkiye'deki yeşil yatırım fırsatlarına odaklanarak potansiyel iş birliği alanlarının kapsamlı bir şekilde araştırılması üzerinde çalıştı. Buna yenilebilir enerji, enerji verimliliği ve sürdürülebilir ulaşım da dahildir. Mart 2023'te iki ülke petrol dışı ticaret hacmini, şu anda yaklaşık 20 milyar dolardan, önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 40 milyar doların üzerine çıkarmayı amaçlayan CEPA imzalandı. CEPA, Eylül 2023'te yürürlüğe girdi. Anlaşma yalnızca ticareti, yatırımı ve ekonomik büyümeyi teşvik etmekle kalmıyor, aynı zamanda bir kalkınma ortaklığının oluşturulmasını da temsil ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Filistinli gruplardan birlik mesajı: Anlaşma yakın Filistinli gruplardan birlik mesajı: Anlaşma yakın Haberi Görüntüle

10 YIL İÇERİSİNDE 100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM HEDEFİ

BAE Büyükelçisi Zahiri, 10 yıl içerisinde BAE-Türkiye arasında 100 bin kişiye yüksek vasıflı iş yaratılmasının beklendiğini açıkladı.

Zahiri, ''10 yıl içinde BAE'de 25 bin, Türkiye pazarında ise 100 bin yüksek vasıflı iş yaratılması bekleniyor. Temmuz 2023'te özellikle ihracat, inşaat, altyapı, enerji ve konaklama alanlarında birçok anlaşmanın açıklandığı BAE-Türkiye İş Forumu'nun ilk toplantısı yapıldı.Türkiye ve BAE'nin ilişkilerindeki iyileşmeler, aynı zamanda bölgesel refaha ve istikrara da katkı sağlayacak.'' dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading