Yandex Metrica

Azovstal'daki fabrikaya sığınan sivillerin akıbeti ne olacak? İki ülkeden peş peşe açıklamalar

Azovstal'daki fabrikaya sığınan sivillerin akıbeti ne olacak? İki ülkeden peş peşe açıklamalar

Rusya tarafından yapılan açıklamada, Azovstal'daki çelik fabrikasına sığınan sivillerin çıkması için herhangi bir engel olmadığı belirtildi. Diğer yandan Ukrayna makamları fabrikada bulunan sivillerin tahliyesini bugün de gerçekleştiremediklerini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:11

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi, Mihail Mizintsev, yaptığı açıklamada, Azovstal'dan sivillerin tahliyesi için daha önce açılan koridorun 21 Mart'tan beri açık olduğunu belirtti. 

Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Haberi Görüntüle

TEK TARAFLI ATEŞKES İLAN ETTİLER 

Rusya'nın saat 14.00 itibaryle bölgede tek taraflı geçici ateşkes kararı aldığını belirten Mizintsev, birliklerin daha güvenli bir bölgeye çekildiğini ve sivillerin istediği gibi tahliye olması için gerekli şartların sağlandığını belirtti. 

Katil İsrail'den TRT ekibine saldırı! Kameraman yaralandı: Türkiye'den sert tepki Katil İsrail'den TRT ekibine saldırı! Kameraman yaralandı: Türkiye'den sert tepki Haberi Görüntüle

SİVİLLER ÇIKMAKTA SERBEST 

Mizintsev açıklamasında, "Rusya Federasyonu, sivillerin Azovstal'dan çıkışı için herhangi bir engel bulunmadığını kamuoyuna resmen beyan eder" sözlerine yer verdi. 

Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı! Hayvanseverler ayaklanacak! Rusya'dan dikkat çeken başıboş köpek kararı! Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA UYARIDA BULUNDU

Sahadaki yer altı sığınaklarında Ukrayna birliklerinin elinde siviiler varsa bunların serbest bırakılması konusunda uyarıda bulunduklarına dikkat çeken Mizintsev, Kiev yönetimine de bu bilginin iletildiğini bildirdi. 

Siyonist rejim'den Adidas'a baskı! Filistin kökenli model Bella Hadid'i reklam filminden çıkarıldı! Siyonist rejim'den Adidas'a baskı! Filistin kökenli model Bella Hadid'i reklam... Haberi Görüntüle

AZOVSTAL KONUSUNDA HERHANGİ BİR ANLAŞMA YOK 

Diğer yandan Rusya'nın açıklamasının inandırıcı olmadığını söyleyen Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk şu şekilde konuştu:

"Ruslar daha önce insani koridorları birkaç kez bozmamış olsalardı buna inanabilirdik. Ben ne dediğimi biliyorum çünkü Başkan (Zelenskiy) adına bu müzakereleri bizzat ben yürütüyorum ve insani yardım koridorları organize ediyorum. İnsani yardım koridorunun her iki tarafın anlaşmasıyla açılmalıdır. Tek taraflı ilan edilen koridor, güvenliği sağlamadığı için aslında insani koridor da değil. Bu nedenle, resmi ve aleni olarak ilan ediyorum. Ne yazık ki bugün Azovstal'dan insani yardım koridorları konusunda herhangi bir anlaşma sağlanmadı."

Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Bitmeyen katliam! İsrail'den Han Yunus'a hava saldırısı: Çok sayıda ölü... Haberi Görüntüle

1000'DEN FAZLA SİVİL VAR 

Diğer yandan Mariupol'deki Azovstal Çelik Fabrikası'nda Ukraynalı askerler dışında 1000'den fazla sivilin bulunduğu belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading