Yandex Metrica

Azerbaycan'dan provokatör Pelosi'ye sert tepki: Entrika!

Azerbaycan'dan provokatör Pelosi'ye sert tepki: Entrika!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Ermenistan ziyaretinde Türkiye ve Azerbaycan hakkında kullandığı skandal ifadelere kardeş ülkeden tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı "ABD'nin iç siyasi gündeminin entrikalarının ve lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

Dünya

23.01.2024, 22:13

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Türkiye ve Azerbaycan hakkında kullandığı skandal ifadelere tepki gösterdi. Pelosi'nin bölgedeki durumu çarpıtan açıklamalarının, Azerbaycan'da derin üzüntü ile karşılandığı, Azerbaycan'a yönelik asılsız ve haksız suçlamaların kabul edilemez olduğu belirtildi.

Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez kürsüde: Ölümden nasıl döndüğünü anlattı Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez kürsüde: Ölümden nasıl döndüğünü... Haberi Görüntüle

ERİVAN'I SUÇLADILAR

Açıklamada, 12 Eylül'ü 13 Eylül'e bağlayan gece, sınırda meydana gelen çatışmanın Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik geniş çaplı askeri provokasyonu olduğu, bu provokasyonun Azerbaycan ordusu tarafından engellendiği, tüm sorumluluğun Erivan yönetimine ait olduğu kaydedildi.

Pelosi'nin Ermeni yanlısı bir politikacı olarak bilindiği ve heyetinde Ermeni yanlısı kongre üyelerinin bulunmasının bunu doğrudan gösterdiğine işaret edilen açıklamada, "ABD'de Kongre ara seçimleri döneminin yaklaştığını göz önünde bulundurursak, Pelosi'nin bu ziyaretini iç siyasi gündemi ve ABD'deki Ermeni lobi çevrelerinin desteğini kazanmak için kullandığı görülüyor. ABD'nin iç siyasi gündeminin entrikalarının ve lobi çevrelerinin çıkarlarının, Ermenistan üzerinden Güney Kafkasya'ya taşınması kabul edilemez." ifadeleri yer aldı.

ABD'de anketten çarpıcı sonuç! Kamala mı, Trump mı? ABD'de anketten çarpıcı sonuç! Kamala mı, Trump mı? Haberi Görüntüle

ETNİK TEMİZLİĞE SES ÇIKARMADILAR

Açıklamada, "adaletten bahseden Pelosi'nin, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırganlık politikası, Azerbaycan topraklarının yaklaşık 30 yıl işgal altında bulunması ve yüz binlerce Azerbaycanlıya karşı yapılan etnik temizlikle ilgili bugüne kadar herhangi bir tutum sergilemediği" vurgulandı. Pelosi'nin açıklamalarının, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çabalara ciddi bir darbe niteliği taşıdığı ve bölgede gerginliğin tırmanmasına hizmet ettiği aktarıldı.

Uçan Hollandalı Ege'de görüldü! Bu gemi suda mı havada mı? Uçan Hollandalı Ege'de görüldü! Bu gemi suda mı havada mı? Haberi Görüntüle

PELOSİ NE DEMİŞTİ?

ABD Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Ermenistan'ı ziyaret etti. Erivan ile Bakü arasındaki çatışmalara ilişkin konuşan Pelosi, Azerbaycan'ı sorumlu tutarak 'yasa dışı sınır' saldırıları kınadığını söyledi. Ermenistan'ın başkenti Erivan'da açıklamalarda bulunan Pelosi, çatışmaların Azerbaycan'ın saldırısı ile başladığını savundu ve "Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading