Yandex Metrica

Azerbaycan, Ermenistan'dan topraklarını istedi: '4 köyü derhal geri verin'

Azerbaycan, Ermenistan'dan topraklarını istedi: '4 köyü derhal geri verin'

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgali altında bulunan 4 köyün geri verilmesini istedi. Azerbaycan tarafından yapılan açıklamada bu köylerin Bağanis Ayrım, aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı olduğu belirtildi.

Dünya

04.05.2024, 00:15

Azerbaycan, Ermenistan işgali altında olan topraklarını geri istiyor. Konuyla ilgili açıklama Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in ofisinden yapıldı. Yapılan açıklamada komisyonların bugüne kadar 7 kez bir araya geldiği, gelinen aşamada sınır belirleme için düzenleyici ve yasal çerçevenin oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Testi pozitifi çıkan Biden, adaylıktan çekilmek için tek şartını açıkladı Testi pozitifi çıkan Biden, adaylıktan çekilmek için tek şartını açıkladı Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN MEDYASINDA YALAN HABERLER

Ermenistan medyası son dönemlerde Azerbaycan'ın Ermenistan'ın 31 köyüne ait arazileri işgal altında tuttuğuna dair provokatif haberler yayıyor. Açıklamada bu haberlere atfen "Sınırlar belirlenene kadar Ermenistan'ın 31 köyüne ait arazilerin 'işgal altında tutulduğunu' söylemek tamamen asılsızdır." ifadesi kullanıldı. Açıklamada Ermenistan işgali altında bulunan Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı'nın tartışmaya mahal vermeyecek derecede Azerbaycan toprağı olduğu hatırlatılarak bu köylerin derhal geri verilmesi gerektiği ifade edildi. Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda Karabağ ve civar illerin yanı sıra Gazah ilinin 7, Nahçıvan'ın 1 köyünü de işgal etmişti. 2. Karabağ Savaşı'nda Karabağ ve civar iller işgalden kurtarılmış, 4'ü eksklav olan 8 köy ise Ermenistan'ın kontrolünde kalmıştı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading