Yandex Metrica

Azerbaycan'a yenilen Ermenistan asker cesetlerini 7 ay saklamış

Azerbaycan'a yenilen Ermenistan asker cesetlerini 7 ay saklamış

Azerbaycan'ın hezimete uğrattığı Ermenistan'ın çatışmalarda ölen Ermeni askerlerinin cesetlerini yedi aydır feci koşullarda sakladığı görüntüleri ortaya çıktı.

Dünya

19.03.2024, 03:49

Geçtiğimiz sene yaşanan çatışmalarda Azerbaycan karşısında çaresiz kalan ve 10 Kasım 2020'de ateşkes anlaşması imzalayan Ermenistan'da ortaya çık görüntüler gündemi sarstı.
Ortaya öyle fotoğraflar çıktı ki, Ermenistan’da işler karıştı. İddiaya göre bir morgda çekildiği öne sürülen fotoğraflar görenlerin kanını donduracak cinsten. Başkent Erivan'da bulunduğu belirtilen Abovyan adlı tıp merkezinin bodrum katında çekilen görüntüde, Karabağ savaşında ölen askerlerin vücut parçalarının bulunduğu plastik torbaları görülüyor.

CESET KOLEKSİYONU
Ceset torbalarının içinde tutulan askerlerin cesetleri üstü üste koyulmuş olarak morgda bekletiliyor. Ermenistan, çatışmalarda ölen 3 bin 29 askerin ismini yayınlarken, kayıpların resmi sayısını ise halâ açıklamadı.
Sosyal medyaya düşen görüntülerden sonra Ermeni hükümetinin ölen askerlerin cesetlerini plastik torbalara sarılı halde tam 7 aydır morgun bodrumunda sakladığı da ortaya çıkmış oldu. Skandalın ifşa olmasıyla beraber, Ermenistan Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan da açıklama yaparak ve durumu kabullenerek özür dilemek zorunda kaldı.

PAŞİNYAN TOPU SAĞLIK BAKANINA ATTI, BAKAN İTİRAF ETTİ
Ermenistan Sağlık Bakanı Avanesyan, cesetleri bu şekilde sakladıkları için asker ailelerinden özür dilerken cesetlerin kimlik tespiti sebebiyle bekletildiğini fakat bu durumun bu kadar sürmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Avanesyan, olay ile ilgili soruşturma başlatılacağını da sözlerine ekledi. Bu skandal durumdan son gelişmelerden sonra haberi olduğu iddia edilen Ermenistan Başbakanı Paşinyan ise, sözcüsü Mane Gevorgyan aracılığıyla bir açıklamayla, durumun kabul edilemez olduğunu ve sorumluların ortaya çıkarılması için resmi bir soruşturma başlatılması emrini verdiğini ifade etti.

Çatışmalarda kaybolan askerlerin yakınları, Erivan'da gösteri yaptı. Asker yakınlarının protesto için morgun olduğu başkentteki Heratsi Caddesi'ni kapattı. Askerlerin yakınlarına göre Ermenistan yönetimi ölü askerlerin cesetlerini uzun süredir saklıyor.

Kaynak: Hürriyet

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading