Yandex Metrica

Avusturya: AB düzenlemeleri yetersiz

Avusturya: AB düzenlemeleri yetersiz

Avusturya, düzensiz göçle mücadele kapsamında doğu sınırlarındaki asker sayısını artırma kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Avusturya'da İçişleri Bakanı Karl Nehammer ve Savunma Bakanı Klaudia Tanner, ortak basın toplantısı düzenleyerek göç ve sınır güvenliğine ilişkin açıklamalar yaptı. Nehammer, Avrupa Birliği’nin (AB) ortaya koyduğu göç düzenlemelerinin düzensiz göçmenlere karşı etkisiz olduğunu iddia ederek, özellikle Macaristan sınırında yaşanan gelişmeler sebebiyle halihazırda doğu sınırlarında hizmet veren asker sayısının yakın bir tarihte 1000’den 1400’e çıkarılacağını söyledi.

İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu İran medyası dünyaya böyle duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu Haberi Görüntüle

‘AB BİRLİĞİ ÇÖZEMİYOR’

Nehammer bu konuda Avrupa Birliği'nden gerekli yardımı alamadıklarını belirtti. Nehamer ayrıca ülkede artan Afgan topluluğuna işaret ederek, Avusturya ve Almanya’nın “AB’nin Afganistan problemini” çözemeyeceğini savundu. Savunma Bakanı Klaudia Tanner de Macaristan sınırında bu sene 200 insan kaçakçısının yakalandığını, bu yüzden başta bu bölge olmak üzere Slovakya ve Slovenya sınırlarındaki asker sayısının 2 bine kadar çıkarılabileceğini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading