Yandex Metrica

Avustralya Başbakanı Macron'u yerden yere vurdu: Ülkemi aşağılamasına izin vermeyeceğim

Avustralya Başbakanı Macron'u yerden yere vurdu: Ülkemi aşağılamasına izin vermeyeceğim

Avustralya'nın Fransa ile imzalamış oldukları denizaltı anlaşmasını iptal ederek, ABD ve İngiltere ile AUKUS'u imzalamasının ardından gerilen ilişkilerde sert ifadeler tansiyonu yükseltti. Avustralya Başbakanı Fransa Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına "Macron'un ülkemi aşağılamasına izin vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 18:14

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına tepki gösteren Avustralya Başbakanı Scott Morrison, tepki göstererek ülkesine yönelik "aşağılamaları" ve "hakaretleri" kabul etmeyeceğini belirtti.

Emmanuel Macron'un şahsına yönelttiği, iki ülke arasındaki denizaltı anlaşmasının iptali konusunda "yalan söylediği" ithamlarını sert bir dille reddeden Avustralya Başbakanı Morrison, 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP26) kapsamında görüşmelere devam ettiği Glasgow'da açıklamalar yaptı.

Netanyahu'nun paçaları tutuştu! Trump'a yalakalık yapmaya başladı Netanyahu'nun paçaları tutuştu! Trump'a yalakalık yapmaya başladı Haberi Görüntüle

'SUÇLAMALARLA BAŞA ÇIKABİLİRİM'

Fransa'nın alındığını kabul ederek şahsına yönelik eleştirilerle başa çıkabileceğini fakat ülkesinin "aşağılanmasına" izin vermeyeceğine dikkat çeken Morrison, "Benim omuzlarım geniş, bununla (suçlamalarla) başa çıkabilirim. Avustralya'nın aşağılanmasına izin vermeyeceğim. Avustralya'nın güvenirliğini sorgulayan ve Avustralya'nın hakaretlerle karalanmasına izin vermeyeceğim." dedi.

Avustralya'nın Fransa ile var olan ilişkisini onarmaya çalıştığını ifade eden Morrison, "Son birkaç gün içinde birkaç kez konuştuk. Avustralya'ya dönmeden önce biraz daha konuşacağımızdan eminim." ifadelerini kullandı.

Biden'dan NATO zirvesine damga vuran gaf: Duyanlar kulaklarına inanamadı Biden'dan NATO zirvesine damga vuran gaf: Duyanlar kulaklarına inanamadı Haberi Görüntüle

MACRON'UN GERİLİMİ ARTIRAN AÇIKLAMASI

Roma'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avustralya ile Fransa arasında yaşanan denizaltı krizi hakkındaki soruları yanıtlarken, bir gazetecinin "Scott Morrison'ın size yalan söylediğini düşünüyor musunuz?" sorusuna ‘‘Düşünmüyorum, biliyorum." şeklinde gerilimi artıran bir cevap vermişti.

Morrison ise yalan söylediği iddialarını reddeden, haziran ayında Elysee Sarayı'ndaki akşam yemeği sırasında konuyu net olarak gündeme getirdiğini savunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading