Yandex Metrica

Avrupalıların gıdası mı tükendi? Cırcır böceği tozu gıda olarak sayılacak

Avrupalıların gıdası mı tükendi? Cırcır böceği tozu gıda olarak sayılacak

Gıda ve enerji krizi ile baş etmeye çalışan Avrupa Birliği yeni bir karara imza attı. Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde yayınlanan genelgeye göre un kurdu ve çekirgenin ardından cırcır böceği de gıda ürünlerine katılmak üzere serbest bırakıldı.

Dünya

14.03.2024, 12:24

Avrupa, Rusya'ya uyguladığı ambargolar sebebiyle ekonomik olarak büyük bir darboğaza girerken, bugün alınan yeni bir karar Avrupalıların gıdası mı tükendi sorusunun sorulmasına sebep oldu. 

Tel Aviv sokaklarda: Eli kanlı Netanyahu'ya dev protesto: Suçlu sensin! Tel Aviv sokaklarda: Eli kanlı Netanyahu'ya dev protesto: Suçlu sensin! Haberi Görüntüle

CIRCIR BÖCEĞİ GIDALARIN İÇİNE KOYULACAK

Avrupa Birliği'nin resmi gazetesinde yayımlanan genelgeye göre AB sınırları içinde üretilen gıdalara çekirge ve un kurdunun ardından cırcır böceğinin tozunun katılması serbest bırakıldı. 

4 bin yıl önce inşa edildi! Bronz Çağı'ndan kalma dev gemi yeniden suya bırakıldı! 4 bin yıl önce inşa edildi! Bronz Çağı'ndan kalma dev... Haberi Görüntüle

24 OCAK'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK 

Vietnamlı bir şirketin 2019 yılındaki kullanım başvurusu üzerine yapılan inceleme sonrası cırcır böceğinin kimi unlu mamüller, atıştırmalıklar, soslar, makarna, bisküvi ya da et katkı maddesi olarak kullanımına izin verildi. Söz konusu uygulamanın 24 Ocak günü yürürlüğe gireceği belirtildi. 

Yunanistan'ı patlatacaklar diyen Cihat Yaycı: 'Kuzey' dediği ülke 'güney'i almak için gelecek Yunanistan'ı patlatacaklar diyen Cihat Yaycı: 'Kuzey' dediği ülke 'güney'i almak... Haberi Görüntüle

İÇİNDEKİLER KISMINDA YER ALACAK 

Söz konusu genelgeye göre üreticiler gıda içeriklerinin yer aldığı kısımda böcek kullanıldığına dair bir ibare göstermek zorunda. AB 2022 yılının mart ayında cırcır böceğini yeni gıda türü olarak tanımlamıştı. Gıdalarda böcek kullanımı diğer maddelerde de olduğu gibi paketin üzerinde, tüketicinin bakabileceği içindekiler bölümünde gösterilmek zorunda. 

ABD'den terör örgütü PKK/YPG'ye koruma desteği! 40 araçlık konvoy Suriye'ye gönderildi ABD'den terör örgütü PKK/YPG'ye koruma desteği! 40 araçlık konvoy Suriye'ye... Haberi Görüntüle

LATİNCE YAZILMASI KAFA KARIŞIKLIĞINA SEBEP OLACAK 

Fakat bu böcek kullanımlarına dair resmi bir tanımlama olmadığından hayvanların adı Latince karşılıkları ile yazılıyor. Bu da gıda içinde ne olduğunu anlamayı zorlaştırıyor. Böceklerin kullanıldığı gıdaların kimi alerjik tepkiye yol açabileceğine dikkat çekilse de alerjik ürün olarak deklare edilmiyor ve tüketicilerin içindekiler kısmına bakması tavsiye ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading