Avrupa'da yaşayan müslümanlar tehlikeyi dile getirdi

Avrupa'da yaşayan müslümanlar tehlikeyi dile getirdi

Avrupa'da yaşayan müslümanlar, günden güne artan ırkçılık ve islamofobik olaylar karşısında  ortak bir tavır segiledi.

Dünya

11.02.2024, 21:19

İnternet üzerinden müslümanları hedef alan ve nefret barındıran paylaşımların sokaktaki kadar tehlikeli olduğunu ortaya koyan bir araştırma yapan Avrupa'daki Müslüman dernekler araştırmanın detaylarını paylaştı.

Fetih hazırlıkları! Balkan turu Yunan'ı korkuttu: Fetih hazırlıkları! Balkan turu Yunan'ı korkuttu: "Türkiye Arnavutluk'u işgal ediyor" Haberi Görüntüle

ARAŞTIRMA 8 ÜLKEDE GERÇEKLEŞTİ

Avrupa Konseyi İslam Karşıtlığı, Antisemitizm ve Nefret Suçları Özel Temsilcisi Daniel Höltgen, Berlin'de Yabancı Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği toplantıda, araştırmayı Avrupa'nın 8 farklı ülkesindeki müslüman derneklerle yaptıklarını açıkladı.

Höltgen, antisemitizme dair çok sayıda araştırma olduğunu fakat müslüman düşmanlığıyla ilgili fazla çalışma olmadığını belirtirken,  internetteki kışkırtıcı ve nefret saldırılarının sokaktaki saldırılar kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

ABD basını ortalığı ayağa kaldırdı: Rusya ve Husiler gizli anlaşma mı yaptı? Şok iddia! ABD basını ortalığı ayağa kaldırdı: Rusya ve Husiler gizli anlaşma... Haberi Görüntüle

MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN DE TEHDİT

Toplantıya katılan bir diğer isimse Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek oldu. Mayzek, Almanya’da Müslüman düşmanlığının arttığını, bu eğilimin diğer Avrupa ülkelerinde de görüldüğünü ifade ederek, "Bu endişe verici bir gelişmedir." dedi.

Mazyek, antisemitizm ve Müslüman düşmanlığının yalnızca toplum için değil demokrasi ve özgürlükler için de bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading