Yandex Metrica

Avrupa ülkeleri yaptırıma başladı! Fransa'da Hamas liderinin mal varlıkları donduruldu!

Avrupa ülkeleri yaptırıma başladı! Fransa'da Hamas liderinin mal varlıkları donduruldu!

Fransa’da, Hamas’ın önde gelen liderlerinden olan Yahya Sinvar’ın mal varlıklarının dondurulduğu bildirildi.

Dünya

30.03.2024, 07:28

Fransa'da Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Hamas'ın önde gelen liderlerinden, Gazze sorumlusu Sinvar'ın elinde bulunan ya da kontrol ettiği fonlar ve ekonomik kaynakların 6 ay süreyle donduruldu. 

Ölümcül pusu! Kassam Tugayları zırhlı aracı pusuya düşürdü: Çok sayıda işgalci asker öldürüldü Ölümcül pusu! Kassam Tugayları zırhlı aracı pusuya düşürdü: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

MUHAMMED DEİF İÇİNDE AYNI KARAR ALINMIŞTI 

Fransa'da hükümet, geçen haftalarda da Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed Deif'in mal varlığını dondurma kararı almıştı.

İsimlerini vermedi! İlham Aliyev: Azerbaycan’a üç Avrupa ülkesi soğuk savaş ilan etti! İsimlerini vermedi! İlham Aliyev: Azerbaycan’a üç Avrupa ülkesi soğuk savaş... Haberi Görüntüle

YAHYA SİNWAR KİMDİR?

Tam adı Yahya İbrahim Hasan Sinwar'dır. Şubat 2017'den bu yana Hamas'ın Gazze'deki lideridir. Sinvar İsrail'de ilk kez 1982'de, 19 yaşındayken  gözaltına alındı. 1985'te yine gözaltına alınan Sinvar o dönemde, Hamas'ın geçirdiği felç nedeniyle tekerlekli sandalyede yaşayan kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in güvenini kazandı.

1989'da iki İsrail askerinin ve işbirlikçi olarak gördüğü dört Filistinlinin kaçırılıp öldürülmesini organize ederek İsrail tarafından dört kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2011'de kaçırılan bir İsrail askeri karşılığında yapılan esir takasında 1.026 kişiyle birlikte serbest bırakılana kadar 22 yıl hapis yattı.

2017 yılında Hamas'ın lideri olarak seçildi. Hamas lideri olarak 2021 yılında yeniden seçildi ve o yıl İsrail tarafından bir suikast girişimine maruz kaldı.

Eylül 2015'te Sinwar Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından terörist olarak tanımlandı. 

İsrail, Sinwar'ı, diğer Hamas yetkilileriyle birlikte, 7 Ekim'de ülkenin güneyinde düzenlenen saldırılardan sorumlu tutuyor.

Sinvar, Hamas'ın Gazze'deki siyasi kanadının lideri. İsrail'in en çok arananlar listesinde.

İsrail Ordu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Ekim ayı başında yaptığı bir açıklamada, "Yahya Sinvar bir komutandır...Ve o, ölü bir adamdır" demişti.

61 yaşındaki Yahya Sinvar, yaygın olarak Ebu İbrahim adıyla biliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading