Yandex Metrica

Avrupa Denetim Otoritelerinden kripto para uyarısı! 'Para kaybederseniz sorumluluk almayız'

Avrupa Denetim Otoritelerinden kripto para uyarısı! 'Para kaybederseniz sorumluluk almayız'

Avrupa denetim otoriteleri, tüketicilerin kripto varlıklara yatırdıkları tüm paraları kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını ifade ederek, sosyal medyadaki tuzaklara düşme ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 18:59

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) ve Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi (EIOPA), yaptıkları ortak açıklamada, kripto para yatırımcılarını dolandırılma riskine karşı uyardı. 

Yapılan açıklamada, Tüketiciler, bu varlıkları satın alırlarsa yatırdıkları tüm paraları kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kalırlar" ifadelerine yer verildi. 

Trump korkusu göçmenleri harekete geçirdi! Seçim vaadini duyan mülteciler ABD'ye akın etti Trump korkusu göçmenleri harekete geçirdi! Seçim vaadini duyan mülteciler ABD'ye... Haberi Görüntüle

KRİPTO YATIRIMCILARI TAMAMEN KORUMASIZ

Bu varlıkların özel tüketiciler için uygun olmadığı belirtilen açıklamada,  "Tüketiciler, sosyal medya ve etkileyici kişiler (fenomenler) aracılığıyla dahil olmak üzere yanıltıcı reklamların risklerine karşı uyanık olmalı. Özellikle vadedilen hızlı veya yüksek getirilere karşı dikkatli olmalı" ifadeleri kullanıldı. 

Kripto varlıkları, bu ürünler ve hizmetlerin genellikle mevcut AB finansal hizmet kuralların kapsamında olan korumanın dışında kaldığı ifade edilen açıklamada, tüketicilerin tamamen korumasız olduğu belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading