Yandex Metrica

ATACMS füzesi Rusya'nın kabusu oldu: S-400'ler çalışmıyor mu?

ATACMS füzesi Rusya'nın kabusu oldu: S-400'ler çalışmıyor mu?

Ukrayna'nın ABD'den temin ettiği ATACMS füzeleri Putin'in filosuna acı çektiriyor. Karadeniz'de ağır darbe alan Rusya'da ise S-400'lerin yeterliliği ciddi çekilde tartışılmaya başlandı. 

Dünya

22.05.2024, 14:50

Dünyadan gelen yaptırım kararlarına kulak asmayan Putin gözünü Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dikse de cephede alınan ağır kayıplar Rusya ve Putin'in Kiev hevesini bir süreliğine kursağında bıraktı. 

Harp alanında artan şiddetli çatışmalar Karadeniz'e de sıçradı. Ukrayna Batı'dan temin ettiği ATACMS füzeleriyle Rus savaş gemilerini hedef aldı. 

Öte yandan 20-21 Nisan tarihinde ABD, Kiev'e yönelik 61 milyar dolarlık askeri paket yayınladı. Bunlar Ukrayna Savaşı'ndaki bir sonraki büyük silah teslimatlarıydı. İlk kez dahil edilenler: 300 kilometreye kadar menzile sahip ATACMS orta menzilli füzeler. O tarihten bu yana, HIMARS çoklu roketatarlardan atılan uzun menzilli füzeler nedeniyle Moskova rejiminin Ukrayna topraklarını işgal eden ordusunun ciddi kayıplar verdiğine dair raporlar giderek artıyor.

İsveç'ten şaşırtmayan karar! Provokatör Momika'ya sahip çıktılar İsveç'ten şaşırtmayan karar! Provokatör Momika'ya sahip çıktılar Haberi Görüntüle

116 ASKER BİR DAKİKADA ÖLMÜŞTÜ

Ukrayna'dan gelen bilgilere göre, Mayıs ayı başında yine Luhansk Oblastı'ndaki Mozhnyakivka'daki Rus askeri eğitim alanına dört ATACMS ile düzenlenen saldırıda 100'den fazla Kremlin askerinin öldürüldüğü iddia edildi. Bilgiler bağımsız olarak doğrulanamıyor, ancak X'te bu iddia edilen saldırı hakkında, askeri bir bölgede misket bombalarının patlamalarını gösteren, gerçek görünümlü en az bir video dolaşıyordu.

Bir başkan örnek ise 15 ve 16 Mayıs'ta Ukrayna silahlı kuvvetleri de Kırım'daki Belbek askeri havaalanına ATACMS füzeleriyle saldırdı. Belbek bölgesi, büyük şehir Sevastopol'un (yaklaşık 415.000 nüfus) doğrudan kuzey şehir sınırları üzerinde yer almaktadır. “Havaalanına yapılan füze saldırısında iki MiG-31 önleyici imha edildi ve bir yakıt ve madeni yağ deposu yandı. "BrennpunktUA" X hesabındaki Ukrayna yanlısı blog yazarları, 11 Rus askerinin yaralandığını bildirdi.

Şam yönetiminde Türkiye açıklaması: 'Suriye, girişimlere olumlu yaklaşmaya isteklidir' Şam yönetiminde Türkiye açıklaması: 'Suriye, girişimlere olumlu yaklaşmaya isteklidir' Haberi Görüntüle

S-400'LER YETERSİZ Mİ KALDI?

ATACMS füzesi, Vishnevoye köyü yakınlarındaki yarımadada bulunan Rus S-400 Triumph hava savunma sistemini de imha etti. Bu uçaksavar bataryaları aslında Ukrayna hava saldırılarıyla mücadele etmek için tasarlandı. Ancak Rus ordusu, hedeflerine saniyede 1.020 metreye (yaklaşık 3.700 km/saat'e eşdeğer) varan hızlarla yaklaşan füzelerle mücadele etmenin bir yolunu bulamıyor gibi görünüyor.

Rusya'nın verdiği bilgilere göre S-400 Triumph, aslında 4.800 m/s (17.280 km/saat) füze hızına sahip ve 60 kilometre mesafedeki orta menzilli balistik füzelerle savaşabiliyor. Ancak bu, haince işgal edilen Ukrayna'da defalarca pratikte işe yaramadı. Rusya'nın teknolojisi başarısız olduğu için mi? Uçaksavar bataryalarının karşı önlem alması çok uzun sürdüğü için mi?

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading