Yandex Metrica

Arjantin’in yeni başkanı Milei'den dikkat çeken yurt dışı ziyareti: Hahamın yanına koştu

Arjantin’in yeni başkanı Milei'den dikkat çeken yurt dışı ziyareti: Hahamın yanına koştu

Arjantin'in yeni başkanı Javier Milei, her fırsatta siyonist hayranlığını belli ediyor. Milei, ilk yurt dışı ziyaretinde ABD'yi seçti ve Yahudilerin hac ibadeti için gittiği mezarlığı ziyaret etti.

Dünya

19.03.2024, 23:11

Arjantin'de devlet başkanı seçilen Javier Milei, yurt dışına yaptığı ilk ziyaret için ABD'yi seçti. Milei, New York'ta Chabad-Lubavitch hareketinin son lideri Hagam Menachem Mendel Schneerson'un mezar yerine gitti ve sürpriz zaferi için teşekkür etti. Yeni başkan, Yahudilerin hac ibadeti için gittiği mearlığı ziyaret etti ve Yahudi öğretilerine saygısını belirtti.

1 milyar dolarlık obüs siparişi! Türkiye'den almadılar rotayı Güney Kore'ye çevirdiler 1 milyar dolarlık obüs siparişi! Türkiye'den almadılar rotayı Güney Kore'ye... Haberi Görüntüle

YAHUDİ OLAMIYOR

Her fırsatta siyonizm hayranlığını dile getiren Milei, esasında Katolik bir Hristiyan. Fakat Milei'nin başkanlık için düzenlediği mitinglerde Tevrat'tan alıntılar yaptığı biliniyor. Yahudi olmak istediğini de pek çok defa dile getiren Milei,  Şabat ibadetinin ülkesini yönetme konusunda sorun yaratacağını, bu yüzden de Yahudi olamadığını belirtiyordu.

F-16 siparişleri iptal! ABD'ye resti çeken Türkiye o ülkeye yöneldi: 40 savaş uçağı alacağız F-16 siparişleri iptal! ABD'ye resti çeken Türkiye o ülkeye yöneldi:... Haberi Görüntüle

MÜSTAKBEL BÜYÜKELÇİ DE KATILDI

Milei, haham mezarlığı ziyaretinin yanı sıra cumartesi gecesi Şabat'ın sonunu kutlamak için düzenlenen bir törene de iştirak etti.

Milei'nin New York gezisinde Arjantin'in ABD Büyükelçisi olması beklenen Arjantinli iş insanı Gerardo Werthein de  katıldı. Milei'ye eşlik eden bir diğer Arjantinli Yahudi iş insanı ise Eduardo Elsztain oldu. Elsztain'in Yahudi finans spekülatörü George Soros'un himayesi altında Chabad sosyal programlarını ve Yahudi gençliği ile ilgili projeleri de desteklediği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading