Yandex Metrica

Amerikan askerleri çekildi Taliban uçaklara bindi

Amerikan askerleri çekildi Taliban uçaklara bindi

ABD'den 20 yıllık işgalinden sonra Afganistan tamamen Taliban'ın eline geçti. Taliban mensupları, hatıra fotoğrafı çektirmek üzere uçak ve helikopterlerin kokpitlerine oturdular.

Dünya

08.02.2024, 15:06

ABD’nin çekilmesiyle birlikte Kabil Hamid Karzai Havalimanı da Taliban’ın kontrolüne geçmiş oldu. Dün hava aydınlandığında Kabil havalimanının her köşesinde, Amerikan silahları ve teçhizatı ile donanmış elit ‘Bedri 313’ ve ‘Fatih Zwak’ timlerinden savaşçılar kontrolü ele almıştı. Örgüt mensupları hatıra fotoğrafı çektirmek üzere uçak ve helikopterlerin kokpitlerine oturdular. Militanların zırhlı araçları dikkatle inceledikleri, Taliban bayrağı çektikleri Amerikan malı Humvee zırhlıları ile pistte sürüş yaptıkları görüldü.

DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü! DSÖ uyardı dikkate alınmadı! Avrupa zehir saçıyor: 253 kişi öldü! Haberi Görüntüle

UÇAKLARI KURŞUNLAMIŞLAR

Havaalanı içine giren Taliban güçlerinin, ABD askerleri tarafından kanat ve gövdesi kurşunlanarak kullanılmaz hale getirilen aprondaki uçaklara binmeye çalışması, ilginç görüntüler oluşturdu. Taliban güçleri, uçak kapılarını zorlarken bazılarının da uçak merdivenlerine çıkarak poz verdiği görüldü. Kuleye çıkıp oturan, poz verenler de görüntülere yansıdı.

Netanyahu'nun paçaları tutuştu! Trump'a yalakalık yapmaya başladı Netanyahu'nun paçaları tutuştu! Trump'a yalakalık yapmaya başladı Haberi Görüntüle

NORMALE DÖNÜŞ

Afganistan’da 20 yıllık ABD sayfası kapanırken dün itibariyle Taliban sayfası açıldı, kısa süre içinde yeni rejimin ilanı bekleniyor. Şimdi Afganlar, önceki Taliban dönemi olan 1996-2001 yıllarındaki uygulamaların tekrar etmesinden endişe ediyor. Taliban yetkilileri dün, halkı “sabırlı olmaya” çağırırken, her şeyin “yavaşça normale döneceği” mesajını verdi. Sık sık “değiştiklerini” vurgulayan örgüt yönetimi sahadaki militanları da halka nazik davranmaları konusunda uyardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading