Yandex Metrica

Altın madenleri işgal edildi! Bölgeye asker yerleştirilsin çağrısı yapıldı

Altın madenleri işgal edildi! Bölgeye asker yerleştirilsin çağrısı yapıldı

Zambiya'da 5 binden fazla yerli ve yabancı kişi başkent Lusaka yakınlarında bulunan altın madenini işgal etti. 

Dünya

23.01.2024, 18:32

Zambiya'nın başkenti Lusaka yakınlarında bulunan bir altın madeni yerli ve yabancı 5000 kişi tarafından işgal edildi. 

Zambiya Madencilik Bakanı Paul Kabuswe, maden bölgesine yaptığı ziyarette, madenlerde altın arayan kartellerin ulusal varlığı kendi çıkarları için kullandığını aktardı. 

Gazze'de yeni katliam: Şehit ve yaralı sayısı giderek artıyor Gazze'de yeni katliam: Şehit ve yaralı sayısı giderek artıyor Haberi Görüntüle

ALTIN MADENLERİ KAPATILDI

Madende altın temizleme işi yapan 5 binden fazla kişinin olduğunu ifade eden Kabuswe, Zambiya'nın kuzeyinde bulunan Kasenseli'deki altın madeninde yapılan çalışmaların ölümlere sebep olduğu gerekçesiyle askıya alındığını bildirdi. 

UNRWA duyurdu: Gazze Şeridi'nin yüzde 83'ünde tahliye emri verildi! UNRWA duyurdu: Gazze Şeridi'nin yüzde 83'ünde tahliye emri verildi! Haberi Görüntüle

BÖLGEYE ASKER SEVKEDİLSİN 

Maden yatağının korunması için bölgeye asker koyulması gerektiğini ifade eden Merkez Vilayeti Bakanı Credo Nanjuwa, madenlerin işgallerden korunması gerektiğini aktardı. 

Zambiya dünyanın en büyük ikinci bakır üreticisi unvanına sahip olurken bir yandan da yeni bulunan altın madenlerinin işgal edilmesini önlemeye çalışıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading