Almanya'nın Türkiye kararı

Almanya'nın Türkiye kararı

Almanya, Kovid-19 salgını sebebiyle "riskli" olarak ilan ettiği Türkiye ve 80 ülkeye yönelik uluslararası genel seyahat uyarılarını kaldırdı.

Dünya

30.04.2024, 18:25

Almanya, flaş bir karar alarak Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 80 ülkeye yönelik genel seyahat uyarısını kaldırdı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla Bakanlığın, Kovid-19’dan gerekçesiyle "riskli" ilan ettiği bölgelere ilişkin 17 Mart 2020 tarihli genel seyahat uyarısının, haftalık 100 bin kişide 200’ün altında vaka sayısı görülen bölgeler için 1 Temmuz itibariyle kaldırıldığı belirtti.

Göklerin Titanik'i! Yolcu uçağı efsanevi gemiyle aynı sonu yaşamıştı: İşte kara kutuya yansıyan son konuşmalar Göklerin Titanik'i! Yolcu uçağı efsanevi gemiyle aynı sonu yaşamıştı: İşte... Haberi Görüntüle

AŞILARIN YAYGINLAŞMASI SEYAHAT ETMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Almanya'da ve Avrupa'nın büyük bölümünde epidemiyolojik durumun iyileştirilmesi, aşıların yaygınlaşması ve Dijital Kovid Sertifikası'nın tanıtılması seyahat etmeyi kolaylaştırıyor. Bu nedenle seyahat uyarıları da 1 Temmuz'dan itibaren güncellendi.”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, seyahat uyarılarının kaldırılmasını “Olumlu gelişmelerin olduğu yerde, kısıtlamaları sürdürmek için bir sebep yok." sözleriyle savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading