Yandex Metrica

Almanya'dan Ukrayna’ya 12 milyar avroluk askeri destek kararı

Almanya'dan Ukrayna’ya 12 milyar avroluk askeri destek kararı

Rusya-Ukrayna savaşının ardından Almanya, diğer batılı ülkelerle birlikte Ukrayna’ya askeri teçhizat sağlayan ülkelerden biri oldu. Tank ve çeşitli silahlarla Ukrayna'ya destek veren Almanya, 12 milyar dolarlık yeni bir destek kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 20:38

Ukrayna’ya askeri destek sağlayan ülkelerin başında gelen Almanya, Kiev yönetimine uzun vadeli olacak şekilde 12 milyar avroluk askeri destek kararı aldığını bildirdi.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberinde, Federal Meclis Bütçe Komisyonunun Ukrayna’nın askeri malzeme ile desteklenmesi için 12 milyar avro tahsis ettiği kaydedildi.

Film sahnesi değil gerçek! Heyelan felaketinde 146 kişi hayatını kaybetti! Film sahnesi değil gerçek! Heyelan felaketinde 146 kişi hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

2032'YE KADAR SÜRECEK

Ukrayna'ya sağlanacak olan 12 milyar avroluk miktarın 3,2 milyar avrosunun 2023’te, geri kalan 8,8 milyar avronun ise 2032 yılına kadar sağlanması planlanıyor.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

ALMAN ORDUSUNA YENİ SİLAHLAR ALINACAK

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Komisyon toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 12 milyar avronun 4 milyar avrosu ile Alman Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’ya verdiği silah ve diğer malzemenin yeniden alınacağını söyledi.

Pistorius, 8 milyar avronun da Ukrayna’nın desteklenmesi için harcanacağını ifade ederek bu kararla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı mücadelesinde Ukrayna’nın yanında olduklarını gösterdiklerini kaydetti.

Bakü'de bağımsızlık kongresi! Fransız sömürgesinden kurtulmak isteyen ülkeler Azerbaycan'da buluşuyor Bakü'de bağımsızlık kongresi! Fransız sömürgesinden kurtulmak isteyen ülkeler Azerbaycan'da buluşuyor Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEKLER

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Bütçe Komisyon Üyesi Andreas Schwarz de Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye yaptığı açıklamada yardıma ihtiyaç duyduğu sürece Ukrayna’yı destekleyeceklerini belirtti.

Schwarz, yardımın hava savunma, zırhlı araçlar ve koruyucu teçhizatın alınmasıyla ilgili olduğu bilgisini paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading