Yandex Metrica

Almanya'dan Netanyahu çıkışı: 'UCM kararlarını uygularız'

Almanya'dan Netanyahu çıkışı: 'UCM kararlarını uygularız'

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, "Alman hükümeti UCM'nin kararına uyacak ve bu kararı uygulayacak mı?" şeklinde sorulan soruya "Prensip olarak UCM’yi destekliyoruz ve bu böyle kalacak." cevabını verdi.

Dünya

23.05.2024, 11:08

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı çıkartılması için başvuru yapıldığını açıklamıştı. Başkent Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit'a UCM'nin kararı ve Kerim Han'ın açıklamasıyla ilgili sorular soruldu. 

Hebestreit, bir gazetecinin "Alman hükümeti UCM'nin kararına uyacak ve bu kararı uygulayacak mı?" şeklinde sorduğu soruya "Prensip olarak UCM’yi destekliyoruz ve bu böyle kalacak." cevabını verdi. Bunun üzerine gelen "Prensip olarak desteklemek UCM’nin kararlarını ciddiye almayı ve uygulamayı içeriyor. Bu farazi değildi, özellikle bu yüzden isim vermedim. Alman hükümeti UCM’nin kararlarına uyuyor mu?" şeklindeki ikinci soruya da cevap veren Hebestreit, "Elbette, evet yasalara uyuyoruz." dedi.

Almanya basını, bu cevapları UCM'nin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarması halinde Almanya'nın çıkan kararı uygulayacağı ve Netanyahu'nun Alman topraklarında tutuklanacağı şeklinde yorumladı. Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Bir yandan Hamas liderleri, diğer yandan da iki İsrailli yetkili hakkında tutuklama kararı çıkarılması için eş zamanlı olarak başvuruda bulunulması yanlış bir denklem izlenimi yaratmıştır." denilmişti.

Kudüs'te bayrak yürüyüşü öncesi provokasyon! Fanatik Yahudiler Filistinli gazeteciye saldırdı Kudüs'te bayrak yürüyüşü öncesi provokasyon! Fanatik Yahudiler Filistinli gazeteciye saldırdı Haberi Görüntüle

UCM'NİN NETANYAHU HAKKINDAKİ KARARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim han, 20 Mayıs'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı başvurusu yapıldığını açıklamıştı. 

İrlandalı vekil Gould, İsrail soykırımını anlatırken gözyaşlarına boğuldu: 'Umarım Netanyahu cehennemde yanar' İrlandalı vekil Gould, İsrail soykırımını anlatırken gözyaşlarına boğuldu: 'Umarım Netanyahu... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 36 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 80 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading