Yandex Metrica

Almanya'da skandal! Sakıncalı maskeler yaşlılara verilecekti

Almanya'da skandal! Sakıncalı maskeler yaşlılara verilecekti

Alman Der Spiegel'de yer alan iddialara göre Almanya'da Sağlık Bakanlığı kullanımı sakıncalı olan maskeleri yaşlılara ve engellilere dağıtma planları yaptı.

Dünya

23.01.2024, 21:56

Almanya kullanılması sakıncalı maskeleri yaşlılara ve engellilere dağıtmayı planlamış

Almanya yeni bir skandalla konuşuluyor. Alman Der Spiegel'in iddiasına göre, Almanya Sağlık Bakanlığının geçen yıl temin ettiği kullanımı uygun olmayan maskelerin ülkede engellilere, sosyal yardım alanlara ve yaşlılara dağıtılmasının planlanıyordu.

Der Spigel'deki habere göre, Bakanlığın geçen yıl 1 milyar avroluk maske aldığı ve Bakanlığın sıcaklığa dayanıklılık testini yaptırmadığı için maskelerin kullanıma uygun olmadığı belirlendi. Buna rağmen Bakanlığın işe yaramayan maskeleri yaşlılara, engellilere ve geliri olmamakla birlikte sosyal yardım alan kişilere dağıtarak, ödenen 1 milyar avronun çöpe atılmasını engellemeyi amaçladığı vurgulandı.

Söz konusu haberde Sağlık Bakanlığının bahsi geçen maskelerin dağıtımı konusunda Çalışma Bakanlığından dağıtım onayı istediği fakat Bakanlığın bu onayı vermediği aktarıldı.

SDP SERT TEPGİ GÖSTERDİ

Almanya'da koalisyon ortağı olan Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Lars Klingbeil, Sağlık Bakanlığını eleştirerek, "Bu süreç ileri gitmek anlamına geliyor ve insanlık dışı uygulamadır." dedi.

SPD'li Angelika Glöckner ise Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın pandemi sürecinde çokça hata yaptığını ifade ederek, "Spahn bunu kabul etmek yerine şimdi örtbas etmeye çalışıyor. Engelli insanlar kötü kararların uygulanabileceği kobaylar değildir." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI İDDİALARI KABUL ETMİYOR

Almanya'nın Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Spiegel'in iddiaları reddedildi. Açıklamada, "Federal hükümet maskelerin imhasıyla ilgili herhangi bir karar vermedi. Bu bakımdan ilgili iddialar ve bu haberin dayanaklarını bilmiyoruz.” denildi. Maskelerin kalitesine çok dikkat edildiği vurgulanan açıklamada, "Bakanlık test prosedürlerinde eksiklik tespit edildiği sürece, ürünleri kabul etmedi ve onlar için bir ödemede bulunmadı." bilgisi paylaşıldı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading