Yandex Metrica

Sitede Ara

Almanya taraf mı değiştiriyor? Ukrayna büyükelçisi sınır dışı edildi

Almanya taraf mı değiştiriyor? Ukrayna büyükelçisi sınır dışı edildi

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnik'in sınır dışı edilmesine karar verildi. Bu karar Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Rusya'ya çok yakın olmakla suçlamasından sonra alındı.

Dünya

23.01.2024, 19:09

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnik, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Rusya'ya çok yakın olmakla suçlamıştı. 

Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Haberi Görüntüle

'RUSYA İLE ÇOK YAKIN'

Geçtiğimiz para Tagesspiegel gazetesine konuşan Melnik, "Steinmeier için Rusya ile ilişkiler her daim çok temel ve çok kutsal idi ve bugün hâlâ öyle. Her ne olursa olsun, Rusya'nın bir saldırı savaşı yürütmesi de bunu değiştirmiyor" diye konuşmuştu.

Birleşmiş Milletler duyurdu: Gazze halkının sağlığı tehlikede Birleşmiş Milletler duyurdu: Gazze halkının sağlığı tehlikede Haberi Görüntüle

EKONOMİK İLİŞKİLERDEN STEİNMEİER SORUMLU

Almanya'nın Rusya ile doğalgaz, petrol ve kömür gibi bazı çıkar temelli ilişkileri olduğunu söyleyen Melnik, bu ilişkilerden geçmişte Dışişleri Bakanlığı yapmış olan Steinmeier'in sorumlu olduğunu belirtti. 

Sömürge çıkmazı! Cumhurbaşkanı köle ticaretini kabul etti: Hükümet reddetti Sömürge çıkmazı! Cumhurbaşkanı köle ticaretini kabul etti: Hükümet reddetti Haberi Görüntüle

SINIR DIŞI EDİLİYOR

Melnik'in ardı ardına yaptığı bu açıklamalar sonrası sınır dışı edilmesine karar verildi. 

Almanya yönetimi siyasetine yönelik nefret söylemleri sebebiyle Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnik'i 3 gün içinde sınır dışı edeceğini açıkladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading