Yandex Metrica

Almanya, PKK destekçisi gruba çıkış izni vermedi

Almanya, PKK destekçisi gruba çıkış izni vermedi

Türkiye ile ilişkilerinin bozulmasını istemeyen Almanya, ülkenin Düsseldorf Havalimanından Irak'ın Erbil şehrine gitmek isteyen ve polis tarafından engellenen PKK destekçisi heyeti havalimanında durdurdu. 

Dünya

23.01.2024, 17:33

Almanya'nın Türkiye ile ilişkilerinin bozulmaması için PKK'yı destekleyen ve ona canlı kalkan olmak için yola çıkan heyete izin vermediği iddia edildi.

PKK DESTEKÇİSİ HEYETTE MİLLETVEKİLİ DE VAR

Aralarında Hamburg eyaleti Sol Parti Grup Eş Başkanı ve Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir'in de olduğu heyetin PKK için canlı kalkan olmak üzere yola çıktığı öğrenildi.

"PKK için canlı kalkan" olmak üzere yola çıkan ekibin, havaalanında durdurulduğu iddia edildi.

Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Die Welt'in polis raporuna dayandırılan haberinde, ülkedeki PKK'ya yakın Kürt derneklerinin terör örgütüne destek olmak amacıyla "canlı kalkan" kampanyası başlattığı, haziran ayında insanların gruplar halinde Irak'a gitmek için yola çıkacağı belirtildi.

ALMANYA, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİN BOZULMASINI İSTEMİYOR

Gazetenin haberinde, Almanya'da yasaklı terör örgütü listesinde yer alan PKK'nın NATO üyesi Türkiye'ye karşı olan eylemlere katılması ya da pasif destek vermesinin Federal Almanya Cumhuriyeti'nin çıkarlarını önemli ölçüde etkileyeceği vurgulanarak, "Alman veya Avrupa vatandaşlarının çatışmaya katılması Türkiye ile ilişkileri olumsuz etkileyecektir." denildi.

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading