Yandex Metrica

Almanya Genelkurmay Başkanı'ndan savaşa hazırlık çağrısı: 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmeliyiz!

Almanya Genelkurmay Başkanı'ndan savaşa hazırlık çağrısı: 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmeliyiz!

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan svaş sonrasında Nato ve Avrupa Birliği ülkeleri teyakkuza geçmiş, savunma sanayilerindeki yatırımları artırmaya başlamışlardı. Son olarak Almanya'da askeri yatırımlarını ciddi oranda arttırdı. Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer ise verdiği bir röpoartajda 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmeleri gerektiğinin altını çizerek açıklamalarda bulundu.

Dünya

21.05.2024, 03:30

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Welt am Sonntag gazetesine röportaj verdi ve bölgede yaşanan Rusya- Ukrayna krizi sebebiyle savaşa hazır halde olmaları gerektiğini ifade etti. 

ABD'den terör örgütü PKK/YPG'ye koruma desteği! 40 araçlık konvoy Suriye'ye gönderildi ABD'den terör örgütü PKK/YPG'ye koruma desteği! 40 araçlık konvoy Suriye'ye... Haberi Görüntüle

ALMAN BAKAN'DAN SAVAŞA HAZIRLIK AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanı Breuer'in gazeteye yaptığı açıklamada; ''Sonsuz zamanımız yok çünkü Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana ilk kez olası bir savaş dışarıdan bize dikte ediliyor. Analistleri takip ettiğimde ve Rusya'dan kaynaklanan askeri tehdit potansiyelini gördüğümde bu bizim için 5 ila 8 yıl hazırlık zamanı anlamına geliyor." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan neden çekildi? İlk kez ulusa seslendi Kamala Harris'e övgü yağdırdı ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan neden çekildi? İlk kez ulusa... Haberi Görüntüle

GENELKURMAY BAKANI'NDAN 5 YIL ÇAĞRISI

Savaş ihtimalinin her zaman olduğuna değinen Genelkurmay Başkanı;  ''Ben bir asker olduğum için 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmemiz gerektiğini söylüyorum." açıklaması yaptı.

UNRWA duyurdu: Gazze Şeridi'nin yüzde 83'ünde tahliye emri verildi! UNRWA duyurdu: Gazze Şeridi'nin yüzde 83'ünde tahliye emri verildi! Haberi Görüntüle

ALMANYA SAVUNMA GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR

Öte yandan Almanya Savunma Bakanı'nın da geçtiğimiz günlerde savaşa hazır olunması gerektiğine vurgu yaparak; "Savaşa hazır olmanın içinde çok şey var. Personel ve malzemenin göreve hazır olmasının yanı sıra zihniyet değişiminden de geçmemiz gerekiyor. Hem toplumda hem de özellikle Alman ordusunda akıl dönüşümüne ihtiyaç var." dedi.

TRHaber Gazze'den bildiriyor: İnci’nin Gazze Günlükleri (4) TRHaber Gazze'den bildiriyor: İnci’nin Gazze Günlükleri (4) Haberi Görüntüle

SAVUNMA ENVANTERİNE YENİ MÜHİMMATLAR 

Aynı zamanda Almanya'da Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrasında savunma harcamalarını arttırmış 100 milyar avroluk bir fon oluşturmuşlardı. Ayrıca Almanya ABD'den F-35, İsrail yapımı Arrow-3 füze sistemi, Chinkook nakliye helikopteri almak üzere sözleşme imzalamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading