Yandex Metrica

Almanya Başbakanı Merkel: Kabil Havalimanı Afganistan için de hayati önem taşıyor

Almanya Başbakanı Merkel: Kabil Havalimanı Afganistan için de hayati önem taşıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile görüşmesinden önce düzenledikleri ortak basın toplantısında Afganistan'dan tahliyeler ve Kabil Havalimanı konusunda açıklamalar yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:54

Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın toplantısındaki açıklamasında, Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın Afganistan için de hayati derecede önemli olduğunu belirtti.

Biden'ın adaylıktan çekilmesi dünyayı salladı: ABD'yi kaosa sürükledi Biden'ın adaylıktan çekilmesi dünyayı salladı: ABD'yi kaosa sürükledi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE VE KATAR İLE GÖRÜŞMELER

Kurz ile gerçekleştirecekleri görüşmede Afganistan’daki durumu da gündemlerine alacaklarını belirten Merkel, Almanya’nın Afganistan’daki yerel personeli çıkarmak istediğini dile getirdi. Kabil havalimanının ne zaman yeniden aktif olarak kullanılacağının önemli olduğunu söyleyen Merkel, bu konuda Katar ve Türkiye ile görüşmeler sürdürüldüğünü vurguladı. Merkel ayrıca Alman hükümetinin bu konuda teknik yardım sağlamaya hazır olduğunu ekledi ve "Bu havalimanı Afganistan için de hayati önem taşıyor çünkü aksi takdirde oraya hiçbir tıbbi ve insani yardım ulaşamaz." dedi.

Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı arayışını sürdürüyor Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı... Haberi Görüntüle

SAYININ 300 DEĞİL 10 BİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Almanya Başbakanı Merkel, Taliban ile sürekli temasta kalabilmek için Fransa, İngiltere, Hollanda, İtalya gibi bazı ülkelerle Kabil’de ya da bölgede nasıl geçici veya daha güçlü bir (diplomatik) varlığa sahip olunabileceği ve Avrupalılar olarak nasıl birlikte çalışmalar yapılabileceği konusunda görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

"Şimdi bu, herhangi bir diplomatik tanınmadan ayırt edilmelidir. Bu sadece Taliban ile konuşmak için insanları veya diplomatları yakında bulundurmakla ilgi." ifadelerini kullanan Merkel, Afgan personeller ve ailelerinin durumuna odaklandıklarını, bunların sayısının ise 300 değil, 10 bin ila 40 bin olduğuna dikkat çekti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading