Yandex Metrica

Sitede Ara

Alışveriş merkezine bombalı saldırı: 12 ölü çok sayıda yaralı var

Alışveriş merkezine bombalı saldırı: 12 ölü çok sayıda yaralı var

Cumartesi günü Ukrayna'nın Harkov kentinde bulunan alışveriş merkezine düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı 12'ye yükseldi. Saldırı sonrası açıklamalarda bulunan Zelensky daha fazla hava savunma sistemi çağrısında bulundu.

Dünya

26.05.2024, 20:27

Ukraynalı yetkililer Pazar sabahı yaptığı açıklamada, Rusya'nın Cumartesi günü Harkov'daki bir hipermarkete düzenlediği bombalı saldırıda ölü sayısının en az 12'ye yükseldiğini söyledi.

Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov, "Saldırı, çok sayıda insanın bulunduğu alışveriş merkezini hedef aldı; bu açıkça terörizmdir" dedi. Bombalar patladığında ev dekorasyonu mağazasında yaklaşık 120 kişinin bulunduğunu aktardı.

2024 GSYİH verileri belli oldu: Türkiye dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer aldı! 2024 GSYİH verileri belli oldu: Türkiye dünyanın en büyük ekonomileri... Haberi Görüntüle

ALIŞVERİŞ MERKEZİNE BOMBALI SALDIRI

Bölge Valisi Oleh Syniehubov Pazar günü erken saatlerde ulusal televizyonda yaptığı açıklamada, Cumartesi günü iki güdümlü bombanın şehrin yerleşim bölgesindeki Epicentr DIY hipermarketine çarptığını söyledi. BBC'nin haberine göre , Kharkiv'in kuzey eteklerindeki mağazada büyük bir yangının çıktığı görülüyor. Yetkililer, saldırıda 43 kişinin de yaralandığını söyledi.

Ukrayna'nın ikinci büyük şehri olan Harkov Rusya sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güçlerinin kuzeydoğu bölgesine ilerlemesi nedeniyle son haftalarda saldırıya uğradı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Cumartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, "Harkov'a yapılan bu saldırı, Rus çılgınlığının bir başka tezahürüdür." dedi . Sözlerine devam eden Ukraynalı lider "Yalnızca Putin gibi deliler insanları bu şekilde öldürebilir ve terörize edebilir." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Terekhov'a göre, Cumartesi günü geç saatlerde Harkov'un merkezinde meydana gelen ikinci saldırıda sekiz kişi yaralandı.

Son dakika... Vladimir Putin'den Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelere tehdit Son dakika... Vladimir Putin'den Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelere tehdit Haberi Görüntüle

ZELENSKY'DEN DÜNYAYA ÇAĞRI

Zelensky Cumartesi günkü saldırının ardından daha fazla askeri yardım çağrısında bulundu. Başkan, "Dünya liderlerine, Rus teröristlerin sınırlarımıza bile yaklaşamaması için Ukrayna'nın yeterli hava savunma korumasına ihtiyacı olduğunu söylediğimizde, kelimenin tam anlamıyla bu tür terörist saldırıları önlemekten bahsediyoruz " dedi.

Cumartesi günkü bombalama, Moskova güçlerinin Harkov'daki bir matbaayı çok sayıda füzeyle vurarak yediişçiyi öldürüp en az 20 kişiyi yaralamasından iki gün sonra gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

1

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading