Yandex Metrica

Al Jazeera'dan dikkat çeken Türkiye analizi: Netanyahu'ya kafa tutan bir tek Erdoğan var

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Al Jazeera İstanbul Büro Şefi Abdulazim Muhammed, akan kanın durması için yoğun çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan övgüyle bahsetti. Abdulazim Muhammed, ''Netanyahu'yu suçlu ve yargılanması gereken bir kasap olarak tanımlayan tek kişi o. Bunu söyledi ve her gün tekrarladı. Terörist bir hareket değil, bir direniş hareketi olan Hamas hakkındaki düşüncelerinizi umursuyoruz. Mevcut krizin ışığında Hamas liderliğini devralan başkan Erdoğan. Bunu başka kim yapabilir?'' ifadelerini kullandı.

Dünya

20.02.2024, 13:43

Bir haftalık insani aranın ardından Gazze'de kan dökmeye devam eden ve eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan terör devleti İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkadı ve şimdiye dek 17 bini aşkın masum Filsitinliyi katletti.

7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan İsrail-Hamas savaşının bitmesi ve akan kanın son bulması için yoğun çaba sarf eden Türkiye, bu anlamda taşın altına eline koymaya hazır.

F-35'lerle bir gece ansızın Türkiye'de olabiliriz: Yunan bakandan haddini aşan sözler! F-35'lerle bir gece ansızın Türkiye'de olabiliriz: Yunan bakandan haddini aşan... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Bu kapsamda yoğun diplomasi trafiği yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savaşın başladığı günden bu yana birçok ülkeye gidip liderlerle ikili temaslarda bulundu. Yurt dışında birçok zirveye katılan ve Gazze için ateşkes çağrısı yapan Erdoğan, liderlele yaptığı telefon görüşmesinde Gazze için garantörlük yapabileceklerini belirtti.

Son dakika: ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Son dakika: ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle istifa... Haberi Görüntüle

BAKAN FİDAN HAMAS LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da akan kanın durması için yoğun diplomasi trafiği yürüttü ve birçok ülkenin liderleri ve mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Hatta Hamas liderleriyle birle görüşen Bakan Fidan, Gazze'nin menfaati için çok çaba sarf etti. Bakan Fidan'ın bu çabası dünya kamuoyu tarafından takdirle karşılanıyor.

Devlet televizyonunu ateşe verdiler! Sonra orduya seslendiler: Darbe yapın! Devlet televizyonunu ateşe verdiler! Sonra orduya seslendiler: Darbe yapın! Haberi Görüntüle

''GAZZE'NİN MENFAATİ İÇİN ÇOK ŞEY YAPTI''

Al Jazeera İstanbul Büro Şefi Abdulazim Muhammed, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Hakan Fidan, krizin başlangıcından beri Hamas liderleriyle 3 kez görüştü. Fidan, sessizce hareket eden ve Gazze'nin menfaati için henüz açıklanmayan pek çok şey yapmış bir adamdır. MİT, savaşın başından bu yana Hamas yönetimiyle sürekli iletişim ve koordinasyon halinde bulunuyor. 

Yahudiler ABD Kongresi'ni bastı: 'Özgür Filistin' sloganları attılar, Netanyahu'yu protesto ettiler Yahudiler ABD Kongresi'ni bastı: 'Özgür Filistin' sloganları attılar, Netanyahu'yu protesto... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN, İSRAİL'E TERÖR DEVLETİ DİYEN CUMHURBAŞKANI''

''Erdoğan dünyada İsrail'i terör devleti olarak adlandırabilen tek cumhurbaşkanıdır.'' diyen Abdulazim Muhammed, ''Netanyahu'yu suçlu ve yargılanması gereken bir kasap olarak tanımlayan tek kişi o. Bunu söyledi ve her gün tekrarladı. Terörist bir hareket değil, bir direniş hareketi olan Hamas hakkındaki düşüncelerinizi umursuyoruz. Mevcut krizin ışığında Hamas liderliğini devralan başkan Erdoğan. Bunu başka kim yapabilir?'' ifadelerini kullandı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading