Yandex Metrica

Akıncı TİHA İsviçre medyasını salladı: Türkiye bu alanda dünya lideri

İran'da düşen helikopterin yerini belirleyen Akıncı TİHA, tarihi bir göreve imza attı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve üst düzey İranlı yetkilileri taşıyan helikopterin düşmesi sonrası Türkiye'nin yardıma gönderdiği ve helikopter enkazının yerini tespit eden Akıncı ile ilgili İsviçre basınından dikkat çeken bir analiz geldi. Söz konusu analizde ''Türkiye bu alanda dünya lideri'' yorumu yapıldı.

Dünya

24.05.2024, 11:42

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında hayatını kaybetti. İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında ölmesinin ardından İran Anayasası’na göre Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Muhammed Muhbir, vekaleten koltuğa oturdu. Ülkede 50 gün içinde yeni Cumhurbaşkanını belirlemek için seçimler yapılması gerekiyor.

Helikopter kazasında beraberindeki 8 kişiyle hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi' dün Meşhed'de toprağa verildi.

Öte yandan kazaya ilişkin ön rapor yayımladı. Ön raporda, kaza yapan helikopterin parçalarında kurşun veya benzeri harici cisim izine rastlanmadığı, düşüş sonrasında helikopterde yangın çıktığı, bölgenin engebeli, havanın soğuk ve sisli olmasının arama kurtarma çalışmalarının uzamasına neden olduğu belirtildi.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Biden-Netanyahu görüşmesi gerekçe gösterildi Soykırımcı İsrail'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Biden-Netanyahu görüşmesi gerekçe gösterildi Haberi Görüntüle

ENKAZI AKINCI TESPİT ETTİ

Reisi'nin düşen helikopterinin enkazını bulan Akıncı TİHA, tarihi bir göreve imza attı. Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yapınca Türk Akıncı TİHA'sı İran arama ekiplerine enkazı bulmaları için en önemli desteği verdi.

Esad işi yokuşa sürüyor: Masaya oturmaya hazırız fakat... Esad işi yokuşa sürüyor: Masaya oturmaya hazırız fakat... Haberi Görüntüle

GÖKYÜZÜNDE AY YILDIZ ROTASI

FlightRadar24 uygulamasında, Akıncı İHA'nın İran'daki görevini başarıyla tamamlayıp yurda dönmesinin ardından, Van'daki üssüne inişi öncesinde gökyüzünde ay yıldız rotası çizdiği görüldü.

Rusya'dan açık tehdit! Peskov 'ABD'yi durdururuz' diyerek duyurdu: 'Olası kurbanlar Avrupa başkentleri olur' Rusya'dan açık tehdit! Peskov 'ABD'yi durdururuz' diyerek duyurdu: 'Olası kurbanlar... Haberi Görüntüle

AKINCI, İSVİÇRE MEDYASINDA

Havada 7 saat 27 dakika uçuş gerçekleştiren ve görevini başarıyla tamamlauan Bayraktar Akıncı, dünya medyasının manşetlerini süsledi. Tarihi görevi balşarıyla yerine getiren ve enkazı kaza tespit eden Akıncı, bu kez de İsviçre medyasında geniş yer aldı.

İsviçre'nin Almanca yayın yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) gazetesinin haberinde, Akıncı İHA'nın üzerindeki ısı sensörleri sayesinde kaza yerinin tespit edildiği belirtildi.

Baykar'a ait İHA'nın, 12 kilometreye kadar irtifada uçabildiği ve olumsuz hava koşullarında dahi 24 saate kadar havada kalabildiği kaydedilen haberde, kazanın yaşandığı gece dağlık bölgedeki olay yerinde yoğun sis ve şiddetli rüzgar olduğu hatırlatıldı.

5 dakika dayanabildi! Harris'ten Netanyahu'ya sert tavır! Durum endişe verici önce ateşkes olmalı 5 dakika dayanabildi! Harris'ten Netanyahu'ya sert tavır! Durum endişe verici... Haberi Görüntüle

8 MİLYONDAN FAZLA İZLENDİ

Söz konusu haberde, helikopter enkazını arama çalışmaları sırasında Akıncı İHA'nın yanı sıra gece görüş kabiliyetine sahip cihazlarla donatılmış, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Cougar tipi helikopter görevlendirildiği ifade edildi. Haberde Akıncı İHA'nın uçuşu sırasında canlı yayın yaptığı ve bunun 8 milyondan fazla izlendiği yer aldı. Haberde, FlightRadar24 uygulaması üzerinden Akıncı İHA'nın günün en çok izlenen uçağı olduğunun altı çizildi.

Rusya'dan açık tehdit! Peskov 'ABD'yi durdururuz' diyerek duyurdu: 'Olası kurbanlar Avrupa başkentleri olur' Rusya'dan açık tehdit! Peskov 'ABD'yi durdururuz' diyerek duyurdu: 'Olası kurbanlar... Haberi Görüntüle

''TÜRK ÜRETİCİSİNİN İTİBARINA KATKIDA BULUNACAK''

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi:

"Mümkün olduğunca kendine yeterli bir yerli savunma sanayisinin geliştirilmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin bağımsız bir bölgesel güç olması yönündeki uzun vadeli hedefinin merkezi bir unsurudur. Özellikle Baykar tarafından üretilen İHA'lar bunda önemli bir rol oynuyor. Türk uçakları artık uluslararası pazarda da talep görüyor. Baykar tek başına ürünlerini 30'dan fazla ülkede satıyor. Tıpkı Azerbaycan ve Ukrayna'daki savaş görevlerinde olduğu gibi İran'daki arama operasyonu da Türk üreticisinin itibarına katkıda bulunacak.''

Yunanistan tatilinde ortadan kaybolmuştu! Minik bebeğin izine  33 yıl sonra rastlandı! Yunanistan tatilinde ortadan kaybolmuştu! Minik bebeğin izine 33 yıl sonra... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE BU ALANDA DÜNYA LİDERİ''

Türkiye'nin bu alanda dünya lideri olduğunu belirten gazete, ''Cumhurbaşkanı Reisi'nin takip cihazı olmayan eski model bir helikopterle kaza geçirdiği ve ancak Türk yüksek teknolojisi sayesinde bulunabildiği komşu ülkeye karşı teknolojik avantaj çok açık. İran, Rusya için ucuz insansız hava araçları üretiyor olabilir ama Türkiye bu alanda dünya lideri. Türkiye, insansız hava aracı üretiminde ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading