Yandex Metrica

"Akıllı insanlar barıştan yanadır" demişti! Şimdi akıl hastanesinde

"Akıllı insanlar barıştan yanadır" demişti! Şimdi akıl hastanesinde

Rusya'nın Mariupol saldırısını eleştirerek "Akıllı insanlar barıştan yanadır" diyen Rus gazeteci Ponomarenko'nun herhangi bir sağlık sorunu bulunmamasına rağmen akıl hastanesine kapatıldığı ortaya çıktı. 

Dünya

30.01.2024, 21:48

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşı sık sık eleştiren ve Mariupol'e yapılan kanlı sadırı için "Akıllı insanlar barıştan yanadır" paylaşımını yapan Rus gazeteci Maria Ponomarenko'nun akıl hastanesine gönderildiği açıklandı. 44 yaşındaki iki çocuk annesi Ponomarenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimindeki hükümet yetkililerinin, savaşa karşı çıkması nedeniyle, kendisini susturmaya çalıştığını iddia etti. Kremlin ise gazetecinin "Ukrayna özel askeri operasyonu" hakkında "sahte" haberler yaymakla suçlandığını bildirdi.

G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek G7 liderlerinden İran'a kınama: Gerilimin düşürülmesi için çabalarımız sürecek Haberi Görüntüle

MARIUPOL SALDIRISINI ELEŞTİRDİ

Ponomarenko Ukrayna'nın Mariupol kentindeki tiyatroya yapılan ve yüzlerce sivilin ölümüne neden olan saldırı sonrası bir Telegram gönderisinde, "Binlerce masum insanın ölümünü bilerek sessiz kalmak mümkün değil. Akıllı insanlar barıştan yanadır" diyerek Rus politikasını emeştirmişti. Ponomarenko bu açıklamasından sonra "Rus silahlı kuvvetlerinin itibarını zedeleme" suçlamasıyla önce gözaltına alınmış ardından yargılanmıştı. Rus Savunma Bakanlığı ise söz konusu saldırının arkasında olduğunu yalanlamış ve saldırının Ukraynalı milliyetçiler tarafından yapıldığını ileri sürmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading