Yandex Metrica

Akaryakıt fiyatlarını uçuracak iddia: Petrol kuyularını vuracaklar

Akaryakıt fiyatlarını uçuracak iddia: Petrol kuyularını vuracaklar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bazı küresel güçlerin akaryakıt fiyatlarını yükseltmek amacıyla dünya genelindeki petrol kuyularını vuracağını iddia etti.

Dünya

01.02.2024, 07:37

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), daha önce 6 kez pas geçtiği faiz yükseltme adımıın bu kez de atmadı. Buna karşyn Avrupa Merkez Bankası ise 11 yıl sonra faiz artırımına giderken piyasaların bu kararlardan nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Özellikle "Dolar, altın fiyatı ne olacak?", "Akaryakıt fiyatları yükselecek mi" gibi sorular gündemin ilk sırasına oturdu. Konuya ilişkin yorumlarda bulunan finans ve ekonomi uzmanı İslam Memiş, ortaya çok konuşulacak bir iddia da attı. Memiş ABD'nin her şeyin karşısına doları koyduğnu belirterek, "Petrol fiyatı artsın diye yıl sonuna doğru petrol kuyularını füzelerle vuracaklar" iddiasında bulundu.

Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Haberi Görüntüle

"FİYATIN DÜŞMESİNİ İSTEMİYORLAR"

Dünyanın her anlamda bin yıllık bir değişimden geçtiğini dile getiren Memiş, "Fed beklenenden fazla faiz artırarak benim ekonomim ve param daha önemli şeklinde bir politika izliyor. Dolar karşısında her şey düşüyor. Yeni kurulan finansal piyasalarda, insanlar yine kısa vadede alırım satarım, para kazanırım diyorlarsa bunu rafa kaldırsınlar" dedi.

Savaş ekonomisini sürekli gündeme getiren ülkelerin olduğunun altını çizen Memiş, "Brent petrol 103 dolara geriledi, petrol üreten ülkeler bunu ister mi? Yıl sonuna doğru bütün petrol kuyuları füzelerle vurulacak. Petrol fiyatlarını artırmak için elinden gelen gayreti gösterecek yeni bir sistem var" ifadelerini kullandı.

Ülkeye girişleri yasaklandı! İngiliz şirket yöneticilerine şok: Çizginizi değiştirin! Ülkeye girişleri yasaklandı! İngiliz şirket yöneticilerine şok: Çizginizi değiştirin! Haberi Görüntüle

"DOLAR 20  LİRAYI GÖRÜR"

Memiş, Türkiye’nin seçim sürecinde olduğuna dikkat çekerek ocak ayında muslukların açılacağını söyledi. Doların yıl sonuna doğru 20 TL’yi görmesinden sonra Merkez Bankasının bir faiz artırımına gidebileceğini kaydeden Memiş, TCMB’nin diğer Merkez Bankalarından ayrı bir politika izlediğini dikkat çekerek "Ancak bunu halk göğüsledi" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading