Yandex Metrica

Sitede Ara

Ağzına kadar mühimmat doluydu: Muhacir-6 SİHA Rus topraklarına çakıldı!

Ağzına kadar mühimmat doluydu: Muhacir-6 SİHA Rus topraklarına çakıldı!

İran yapımı Muhacir-6 SİHA hiç olmaması gereken bir bölgeye, Rus topraklarına düştü. Birleşik Krallık istihbaratının Kırım'da İran donanmasının fink attığına dair raporu bu sayede doğrulanmış oldu.

Dünya

26.05.2024, 16:32

Army Recognition'da yer alan haberde, Birleşik Krallık istihbaratının raporuna göre Rusya'nın savaş verdiği Kırım topraklarında, İran'ın Mohajer-6 İHA'larının konuşlandırıldığı yazıyordu.

Haberde, Ukrayna'ya karşı kullanılmak üzere İran yapımı Mohajer-6 İHA'lar, Kırım Yarımadası'na konuşlandırılmış, İran hükümetinin Rusya'ya kuşatma desteği sağladığı belirtilmişti. Birleşik Krallık'ın bu istihbarat raporunun nedeni ise Rus donanmasının Mohajer-6 İHA'lar ile çeşitli faaliyetler gerçekleştirmesiydi.

İran üretimi silahlı taktik insansız hava aracı: Muhacir-6

Kırmızı alarm! Gardiyan ve albay rehin alındı: DEAŞ'lı teröristler hapishaneden kaçtı Kırmızı alarm! Gardiyan ve albay rehin alındı: DEAŞ'lı teröristler hapishaneden... Haberi Görüntüle

KURKS BÖLGESİNE İRAN YAPIMI SİHA ÇAKILDI

Bölgeden gelen son bilgilere göre ağzına kadar mühimmat dolu İran yapımı Muhacir-6 SİHA, Rusya'nın Kursk bölgesinde yere çakıldı. Yaşanan bu olay Birleşik Krallık'ın istihbarat raporunu adeta doğrular niteliğinde.

İran tarafından geliştirilen İstihbarat, Gözlem ve Keşif (İGK) görevi gören bu SİHA'lar, dört adete kadar minyatür mühimmatlar ile oldukça etkili saldırılar düzenleyebilmekte. 12 saat havada kalış, 600 kg azami kalkış ağırlığıyla saatte 200 kilometre hıza sahip Mohajer-6 SİHA, ilk uçuşunu 2017 yılında gerçekleştirdi.

Rus donanması, İran yapımı Mohajer-6'ya tıpa tıp benzer görev profiline sahip silahlandırılmış Forpost-R'yi Ukrayna topraklarında kullanmaya devam ediyorken, istihbarat raporunda yer alan İran yapımı SİHA'nın da Ukrayna topraklarında uzun süredir görev yaptığı tespit edildi.

Ortadoğu'da adım adım yeni savaş! Netanyahu sınırdan tehdit etti Ortadoğu'da adım adım yeni savaş! Netanyahu sınırdan tehdit etti Haberi Görüntüle

İRAN SİHASI UKRAYNA'YI MI GÖZETLİYOR?

İran'ın kendi öz kaynakları ile ürettiği yerli taktik insansız hava aracının seri üretimi 2018 yılında başlamış, çeşitli operasyonel faaliyetlerde görev almıştı. Mohajer-6 ünitesinin komutanının tabiriyle yeni S/İHA'nın özellikleri arasında hassas güdümlü mühimmat taşıma yeteneği, zorlu hava koşullarında etkin görev yapma ve çeşitli coğrafi konumlarda da oldukça kolay bir kullanıma sahip.

Rus donanmasının İran yapımı Mohajer-6 tipi taarruz insansız hava araçlarını Kırım Yarımadası'na konuşlandırdığı, eğitim uçuşlarını ise 2023 yılında tamamladığı tespit edildi.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading