Yandex Metrica

Afrika bu skandal ile çalkalanıyor! Nijerya ordusu kendi köyünde katliam yaptı! 85 kişi hayatını kaybetti

Afrika bu skandal ile çalkalanıyor! Nijerya ordusu kendi köyünde katliam yaptı! 85 kişi hayatını kaybetti

Afrika, Nijerya ordusunun kendi köyünü bombalamasını konuşuyor. Nijerya Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir uçak Kaduna eyaletindeki bir köyü "yanlışlıkla" bombaladı. Söz konusu saldırıda 85 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya

23.01.2024, 21:48

Skandala ilişkin açıklama yapan Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansı, 3 Aralık akşamı Kaduna eyaletine bağlı Tudun Biri köyünde köylülerin Mevlid kutlaması için toplandığı sırada orduya ait bir hava aracının köyü bombaladığı duyuruldu. 

Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı Ateşle oynuyoruz! Alman medyasında Rusya korkusu: Nükleer tehdit ikiye katladı Haberi Görüntüle

85 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Söz konusu saldırı sonucu Kaduna eyaletine bağlı köyde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 85 kişinin hayatını kaybetti. Katliamda en az 66 kişinin yaralandığı aktarıldıen az 66 kişinin yaralandığı aktarıldı. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kaduna Valisi Uba Sani ise teröristlere karşı dron ile gerçekleştirilen operasyonda yanlışlıkla sivillerin vurulduğunu belirtti.

ABD'de seçime kan bulaştı: Donald Trump'a silahlı saldırı! Görüntüler dünyayı sarstı ABD'de seçime kan bulaştı: Donald Trump'a silahlı saldırı! Görüntüler dünyayı... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA AÇILACAK

Katliama ilişkin açıklama yapan Nijerya Savunma Bakanlığı Medya Operasyonları Direktörü Edward Buba olayla ilgili yaptığı açıklamada, teröristlerin kasıtlı olarak sivillerin yoğun olduğu alanlara konuşlandığını ifade etti. Olaya ilişkin Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu ise olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulması yönünde talimat verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading