Yandex Metrica
Reklam Görseli

Afganistan Savunma Bakanı'nın evinin önünde bombalı saldırı

Afganistan Savunma Bakanı'nın evinin önünde bombalı saldırı

Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin, Kabil'in Şir Pur bölgesinde bulunan evinin önünde, akşam saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Dünya

23.01.2024, 17:45

Afgan Emniyet yetkilileri, bir saldırganın bomba yüklü aracı, akşam saatlerinde Bismillah Muhammedi'nin evinin önünde patlatmasından sonra diğer saldırganların başka bir eve girerek rastgele ateş açmaya başladığı bilgisini paylaştı.

Saldırının şiddetiyle birlikte bölgedeki ev ve iş yerlerinin camları kırılırken, bölgeye giden tüm caddeler trafik geçişine kapatıldı.

'Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir' denildi! Bir ülke daha Filistin'i devlet olarak tanıdı! 'Filistin'in tanınması ahlaki ve adildir' denildi! Bir ülke daha Filistin'i... Haberi Görüntüle

İKİ BOMBA SESİ DUYULDU

Birinci saldırıdan hemen sonra bir bomba sesi daha duyulduğu açıklandı. Saldırganların etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Bir sağlık yetkilisinin açıklamasına göre, bombalı saldırıda en az 10 kişi yaralandı. Yaralıların patlama anında mı ya da açılan ateş sonucu mu yaralandığı ise henüz bilinmiyor.

Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu Haberi Görüntüle

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mirwais Stanekzai, saldırıda Savunma Bakanı Muhammedi’nin misafirhanesinin hedef alındığını belirtti. Stanekzai, 4 silahlı saldırganın da güvenlik güçlerince öldürüldüğünü ve Bakan'ın evine giden tüm yolların trafiğe kapatıldığını söyledi.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da saldırıda Bakan'ın korumalarının yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Saldırıyı, henüz üstlenen olmadı. Kabil'in en lüks semtlerinden olan Şir Pur'da, birçok bakanın ve milletvekilinin evi bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading