Yandex Metrica

ABD'ye korku salacak gelişme! Çin'in 51. Bölge çalışması

ABD'ye korku salacak gelişme! Çin'in 51. Bölge çalışması

ABD'nin yıllardır mülkiyetini kendinde bulundurduğu, hakkında efsaneler bile çıkan ve gizemini hâlâ koruyan 51. Bölge'ye Çin'in Sincan'da rakip bir çalışma yaptığı iddiaları tartışmaları da beraberinde getirdi.

Dünya

27.04.2024, 15:10

Amerika Birleşik Devetleri'nin, mülkiyetini kendi elinde nulundurduğu ve Nevada Çölü'nde yer alan 51. Bölge, yıllardır gizemini korurken aynı zamanda dünyanın en merak edilen ve tartışmalı yerlerinden birisi olmaya devam ediyor. ABD'nin 51. Bölgesi hakkında çeşitli rivayetler ise gizemini koruyan bölgeye yönelik yeni iddiaları da beraberinde getiriyor. Çin'in kendi 51. Bölge açılşmalarını yaptığı konuşuluyor.

ABD'yi birbirine katacak itiraf: Cumhuriyetçiler ortaya çıkardı: Trump'ı ölüme mi gönderdiler? ABD'yi birbirine katacak itiraf: Cumhuriyetçiler ortaya çıkardı: Trump'ı ölüme mi... Haberi Görüntüle

ÇİN'İN BUNU GİZLİ TUTMASI NEDEN ÖNEMLİ?

Son zamanlarda ortaya atılan iddialardan bir diğer ise Pekin'in kendi "51. Bölgesi"sini kurması. Popular Mechanics'te yer alan bir yazıdaki ddialara göre, geçen yılın Eylül ayında insansız, yeniden kullanılabilir uzay uçağını ilk kez fırlatan Çin, yeni çalışmalar peşinde. Çin'in fırlattığı araç, Sincan eyaletinde bulunan 3 mil uzunluğundaki uçak pistine inmeden önce 2 gün yörüngede kaldı. İnişten önce ise kimse havaalanını bilmiyordu. 

NPR'ye göre, son birkaç ayda az bir düzine yeni bina yükseldi. 2021'deki Google Haritalar görüntüleri hâlâ yeni binaları göstermese de, görünen pistten uzaklaşırsanız şerit açıkça bir eşkenar üçgenin parçası gibi görünüyor ve üç yönden kalkışlara ve daha da önemlisi inişlere izin veriyor. Birkaç üst düzey havacılık kategorisinde ABD'yi yakalamak için yarışan Çin, kesinlikle kendi Alan 51'i kullanabilir. Ülkenin, B-2 ile aynı kaba kategoride olacak yeni bir gizli bombardıman uçağı olan H-20'yi geliştirdiği konuşuluyor.

Çin, uçağı rakip ülkelerden, özellikle de ABD'den ne kadar gizleyebilirse o kadar iyi. Çin eğer 51. Bölgesi yakında büyük, bombardıman uçağı büyüklüğünde hangarlar açarsa, kesinlikle ilginç bir şeyler olacağına inanılıyor.

Ay'da 14 tenis kortu büyüklüğünde mağara keşfedildi! İnsan için son derece uygun Ay'da 14 tenis kortu büyüklüğünde mağara keşfedildi! İnsan için son... Haberi Görüntüle

İDDİALAR ARASINDA İHA, YAPAY ZEKA VE ALTINCI NESİL SAVAŞ UÇAKLARI DA VAR

Çin'in ABD B-2'ye eş değer gizli bir uçak üzerinde çalıştığı haberleri oldukça fazla ses getirecek. Söz konusu uçak H-20'nin, Sincan tesisinde kullanıldığı görebiliyordu. Diğer “siyah” projelerin ise insansız hava araçları, yapay zeka ve altıncı nesil savaş uçaklarını içerdiği de iddialar arasında. Öte yandan H-20, teknolojik konfigürasyonuna bağlı olarak, Amerika Birleşik Devletleri'ne yeni bir tehdit düzeyi getirebilir.

Asia Times'ın haberine göre, basında çıkan haberlerde yeni süpersonik gizli bombardıman uçağının Çin'in atış menzilini "iki katına çıkarabileceği" konuşuluyor.

Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı gündemde! Bozkurt işaretini andırıyor! Almanlar abarttı: Almanya’da ‘sessiz tilki’ işareti yasağı... Haberi Görüntüle

51 BÖLGE NEDİR? 51. BÖLGE NEREDEDİR?

ABD'de Las Vegas'a 120 kilometre uzaklıkta bulunan ve çölün ortasındaki askeri üssü olarak bilinen alan kilometrelerce genişlikte. Buranın uydudan fotoğrafları görüntülenemiyor ve devlet görevlilerinin bile üssün bulunduğu alana girmesi yasak. Öyle ki, kişi ya da kişiler alana yaklaşırsa bir defaya mahsus uyarılmaları söz konusu ve uyarıya rağmen üsse yaklaşan olursa alanı kouryan özel görevli personelin ateş ederek müdahale etme hakkı var. 51. Bölge'ye sadece özel görevliler giriş yapma hakkına sahip. 

ABD'nin gizemlerle dolu 51. Üssü'ne yönelik çeşitli iddialar efsanelerle çeşitlenmekte. Diğer taraftan bu efsaneler arasında uzaylılar konusunda çalışmalar yapıldığı iddiası da var ve bu da beraberinde üüsn en yakınındaki yerleşim yeri olan Rachel ismindeki kasabaya olan rağbeti artırıyor. Uzaylılar/UFO konusuna merak duyanlar, 51. Bölge'de bunlara ilişkin kanıtlar olduğuna inanıyor. 

ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Müzakerelerde en zor aşamaya gelindi ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Müzakerelerde en zor aşamaya gelindi Haberi Görüntüle

115. ELEMENT VE 51. BÖLGE

Bu iddiayı destekleyen hadiselerden biri 1950'lerin sonu veya 1960'ların başında gündeme gelen fakat sonrasında efsaneye dönüşen bir iddia. İddiayı öne süren kişi, Nevada Çölün'ün derinliklerinde, Amerika'nın başkanlık Boeing 707 uçaklıklarından birinin gizemli alana indiği sırada o uçakta görev yapan bir adam. Adamın anlattığı hikayeye göre, bir grup ABD askeri alışıldığın dışında bir toplantı yaptı. Toplantı sırasında askerlere hizmet eden adam, uçağın pencerelerinden dışarı baktığında, korkunç bir manzaraya tanık olduğunu ve kendilerini uzaylı grileri olarak tanımlanan bir grup, grubu beklediğini iddia etti. Adam tanık olduğu hadiseyi anlatmamak için ömür boyu gizliliğe yemin etti, hikayesini ve bunu ancak ölüm döşeğinde açıklayacaktı. Hikayenin devamına göre, Amerika uzaylılarla bir anlaşma yaptı - Amerikalıları kaçırmalarına izin verme, ancak zarar vermemelerine izin verme karşılığında uzaylı teknolojisi. Böylelikle Alan 51'in UFO efsanesi ortaya çıktı.

İlerleyen yıllarda ise 115. element bilmecesi ortaya çıkıyor. İnsan yapımı süper ağır bir element olan ve çekirdeğinde 115 proton olan 115. element uzaylılara yönelik tartışmaların boyutunu değiştirdi. 51. Bölge'de bir hangarda saklandığı düşünülen 115. elementin uzay cisimlerinin araçlarını gördüğüne inanılıyordu. Efsaneye göre, uzay gemilerinin 115. elementten faydalandılar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading