Yandex Metrica

ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu: İsrail tetikçilik mi yaptı?

ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu: İsrail tetikçilik mi yaptı?

ABD Hazine Bakanlığı tarafından İran adına Hizbullah ve Hamas'a para transferi gerçekleştirdiği gerekçesinden dolayı yaptırım listesine alınan Lübnanlı 57 yaşındaki iş insanı Muhammed Srur Beyrut'ta ölü bulundu. Srur'un cesedinin yanında para çantası bulunması olayın suikast olma ihtimalini güçlendiriyor. 

Dünya

20.04.2024, 11:04

ABD Hazine Bakanlığının İran adına Hizbullah ve Hamas'a para transferi gerçekleştirdiği gerekçesiyle daha önce yaptırım listesine aldığı Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur kaçırılmıştı. Srur'un kaçırıldıktan birkaç gün sonra Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ölü bulunduğu ifade edildi.

Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade edilecek! Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade... Haberi Görüntüle

İNFAZ EDİLDİ

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre döviz bürosu sahibi olan 57 yaşındaki Lübnanlı Muhammed Srur, birkaç gün önce kaçırıldı ve dün akşam Beyrut'ta ölü olarak bulundu.

Srur'un cesedinin dağ kasabasında bir villada olduğu açıklandı.

Haberde silahla vurularak öldürülen Srur'un vücudunda 3 kurşun izi tespit edildi. Lübnan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada olayın faillerinin bulunması için soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli bir anlaşma' Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, TCG Kınalıada'yı karşıladı: 'Ülkemizin korunması açısından önemli... Haberi Görüntüle

SUİKASTE Mİ KURBAN GİTTİ?

İsrail basınında yer alan haberlerde Muhammed Srur'un cesedinin yanında yüklü miktarda para bulunuyordu. Bulunan para sebebiyle olayın hırsızlık olmadığı belirtilirken 'Suikast' olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu durum Hamas'a finansal destek sağladığı iddia edilen ve ABD tarafından yaptırım listesinde bulunan 57 yaşındaki iş insanı Muhammed Srur'un suikaste kurban gitme ihtimalini güçlendirdi.

Salih el-Aruri, Filistinli asker ve siyasetçi

SON DURUM: Tutuklamalar başladı! ABD'li Filistin yanlısı üniversite öğrencileri tek tek gözaltına alınıyor SON DURUM: Tutuklamalar başladı! ABD'li Filistin yanlısı üniversite öğrencileri tek... Haberi Görüntüle

İSRAİL TETİKÇİLİK Mİ YAPTI?

İsrail, İnsansız Hava Aracı'yla (İHA) Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hamas'ın yöneticilerinden olan Salih Aruri'yi 2 Ocak 2024 tarihinde öldürmüştü.

Başkentin dış mahallelerinden Dahiye'de İsrail tarafından insansız hava aracı (İHA) ile suikast yapılmıştı. 

Saldırının gerçekleştiği bölge Lübnan Hizbullahı'nın kalelerinden biri olarak görülüyordu. Lübnan ulusal haber ajansı yapılan İHA saldırısı sonucunda Hamas bürosunun vurulduğunu Hamas'ın siyasi kanadının en üst düzey isimlerinden biri olan Salih Aruri'ninde içinde bulunduğu 6 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Lübanlı iş insanı Muhammed Srur'un ölümünde İsrail'in parmağının olduğu düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading