Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'nin Gazze planı orta çıktı! Gizli belgeler basına sızdı

ABD'nin Gazze planı orta çıktı! Gizli belgeler basına sızdı

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico, soykırımın başından bu yana terör devleti İsrail'e destek veren ve bebek katili Netanyahu'nun arkasında saf tutan ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze planını ifşa etti.

Dünya

24.05.2024, 16:40

7 Ekim 2023 yılında başlayan ve hala devam eden soykırımda terör devletinin yanında saf tutan ve Netanyahu'ya koşulsuz destek veren ABD'nin Gazze planına ilişkin yeni belgeler ifşa oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gizli belgesini yayınlayan Politico gazetesi, ABD'nin Gazze işgali sonrası planlarını okuyucusuyla paylaştı. ABD merkezli Politico, "ABD Gazze'de savaş sonrasında 'mühim' bir role hazırlanıyor" başlığını tercih etti. Söz konusu haberde Dışişleri Bakanlığı'nın gizli bir belgesi paylaşıldı.

Gazze için korkutan uyarı: 1 milyon sivil ölümle karşı karşıya kalacak Gazze için korkutan uyarı: 1 milyon sivil ölümle karşı karşıya... Haberi Görüntüle

ABD'NİN GAZZE PLANI ORTAYA ÇIKTI

Adlarının gizli kalması koşuluyla Politico'ya demeç veren dört ABD'li yetkili, Biden'ın söz konusu hamlesini ifşa etti. Biden yönetimi, savaş sonrası Gazze'de Filistin veya Arap liderliğindeki barışı koruma gücüne destek vermek üzere üst düzey bir sivil danışman atamayı düşünüyor.

Beşar Esad'ın eşi Esma Esad öldü mü? Lösemi teşhisi konulmuştu Beşar Esad'ın eşi Esma Esad öldü mü? Lösemi teşhisi konulmuştu Haberi Görüntüle

BİRİ MISIR'DA DİĞERİ ÜRDÜN'DE

Söz konusu haberde ABD'nin atayacağı sivil danışmanın, Gazze'ye asla girmeyeceği belirtildi. Söz konusu kişinin ne kadar otoriteye sahip olacağının halen Washington'da tartışılmaya devam edildiği iddia edildi. Politico'ya konuşan ve kimliğinin gizli kalmasında ısrarcı olan yetkililerden biri danışmanın Mısır'ın Sina kentinde olabileceğini, bir diğeri ise Ürdün'de olabileceğini ifade etti.

Barış tuzağı: Karadeniz'de 'Son Aşama' alarmı: Rusya öldürücü darbeye hazırlanıyor Barış tuzağı: Karadeniz'de 'Son Aşama' alarmı: Rusya öldürücü darbeye hazırlanıyor Haberi Görüntüle

İKNA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Haberinde dikkat çeken diğer detay ise, Washington yönetiminin Fas, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkeleri Gazze'de kurulması planlanan barışı koruma gücüne katılmaya ikna etmeye çalışması oldu.

Habere Tepki Ver

1

2

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading