Yandex Metrica

ABD'li yetkililer duyurdu: Ukrayna'ya destek paketi birkaç gün içinde açıklanacak

ABD'li yetkililer duyurdu: Ukrayna'ya destek paketi birkaç gün içinde açıklanacak

ABD'li yetkililer Ukrayna'ya daha uzun menzilli roket gönderme kararı alındığını duyurdu. Destek paketinde bütün hava savunma sistemlerini birbirine bağlayacak ekipmanların da yer aldığı belirtilirken resmi açıklamanın birkaç gün içinde yapılacağına işaret edildi.

Dünya

21.03.2024, 17:13

Ukrayna Savaşı'nda birinci yılın geride bırakılmasına günler kala ABD'den Kiev'e yönelik flaş bir karar geldi. Associated Press'in (AP) haberine göre isimlerini açıklamak istemeyen ABD'li yetkililer Ukrayna'ya daha uzun menzilli roket gönderme kararı alındı. 2,2 milyar dolar değerinde olduğu iddia edilen paketin birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor. 

Kerkük'te yeni dönem! Dönüşümlü valilik modeli hayata geçiyor: 100 yıl sonra bir ilk Kerkük'te yeni dönem! Dönüşümlü valilik modeli hayata geçiyor: 100 yıl... Haberi Görüntüle

150 KİLOMETRE MENZİLE SAHİP

ABD'li yetkililerin söz ettiği paketin Ukrayna'ya yaklaşık 150 kilometre menzile sahip güdümlü 'Karadan Fırlatılan Küçük Çaplı Bomba' sağlamayı taahhüt ettiği belirtiliyor.

Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara bizi sildi! Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara... Haberi Görüntüle

BÜTÜN HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİ BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

ABD'nin destek paketi kapsamında Kiev'e Rusya'nın füze saldırılarına karşı daha iyi savunma yapılabilmesi için Batılı ülkelerin gönderdiği bütün hava savunma sistemlerini birbirine bağlayacak ekipmanlar da gönderiliyor. Yardım paketinde ayrıca, mevcut Pentagon stoklarından çekilecek olan 425 milyon dolarlık cephane ve destek teçhizatını ve Ukrayna için yeni silahlar satın almak için kullanılan Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi aracılığıyla 1,75 milyar dolarlık yeni fon bulunuyor.

Kiev'e gönderilecek olan uzun menzilli roketler, hava savunma sistemi entegrasyonu ekipmanları, iki adet HAWK Hava Savunma Sistemi, uçaksavar silahları ve mühimmatı ile insansız hava araçları (İHA) Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi fonundan finanse edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading