Yandex Metrica

ABD’li komedyen İsrail'e soykırım tepkisi! 'Filistin'i özgürleştirin'

ABD’li komedyen İsrail'e soykırım tepkisi! 'Filistin'i özgürleştirin'

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına tepki gösteren ABD'li ünlü komedyen Dave Chappelle, sahnede Filistin'e desteğini açıkladı. 

Dünya

25.05.2024, 02:16

İsrail'in Gazze Şeridi'ndek işlediği soykırımlara dünyadan tepkiler giderek artıyor. Amerikalı ünlü komedyen Dave Chappelle, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) gösterisinde, Gazze’de “soykırım” yaşandığını dile getirdi.

Gazze Şeridi'nde işlenen soykırıma tepki gösteren Chappelle, Filistin'e desteğini açıkça ilan etti. BAE’nin başkenti Abu Dabi’de seçkin davetlilerin katıldığı bir programda sahneye çıkan Chappelle, İsrail’in ağır silahlarla saldırdığı Gazze Şeridi'nde sivillerin içinde bulunduğu insani duruma dikkati çekti. Chappelle, Gazze’de bir "soykırım" yaşandığını söyledi.

Siyonistler Gazze'yi harabeye çevirdi! BM'nin açıkladığı moloz yığını rakamı soykırımı bir kez daha kanıtladı! Siyonistler Gazze'yi harabeye çevirdi! BM'nin açıkladığı moloz yığını rakamı soykırımı... Haberi Görüntüle

33 YIL ÖNCE MÜSLÜMAN OLDU

ABD’nin İsrail'e verdiği desteğe de değinen komedyen, İsrail'e tepki göstermesiyle seyircilerden büyük alkış topladı. Yaklaşık 33 yıl önce İslam dinini seçen siyahi komedyenin gösterisinde, seyircilerden bir kadın "Filistin'i özgürleştirin" diye bağırırken, kalabalık da bu çağrıya destek verdi.

Ünlü komedyen, ABD seçimlerine de değinen Chappelle, İsrail'e destek sözü veren ABD Başkanı Joe Biden'dan bahsederken salondan yuhalama sesleri yükseldi. 50 yaşındaki Chappelle, 2019'da Mark Twain Amerikan Mizah Ödülü'nü kazanmıştı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading