ABD'li Blackwater'ın tahliye ticareti! WSJ yazdı

ABD'li Blackwater'ın tahliye ticareti! WSJ yazdı

Wall Street Journal, ABD'li güvenlik şirketi Blackwater'ın Afganistan'dan ayrılmak isteyenleri kişi başı 6 bin 500 dolar karşılığında tahliye ettiğini yazdı.

Dünya

23.01.2024, 21:58

WSJ, Blackwater'ın kişi başı 6 bin 500 dolarlık Afganistan tahliyesini yazdı.

Avrupa Kiev'den uzaklaşıyor! Almanya Ukrayna'nın füze talebini görmezden geldi! Avrupa Kiev'den uzaklaşıyor! Almanya Ukrayna'nın füze talebini görmezden geldi! Haberi Görüntüle

İDDİALAR ŞİRKETİN KURUCUSUNA DAYANDIRILDI

Wall Street Journal, ABD'li güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince'in Afganistan'dan tahliye olmak isteyen kişileri 6 bin 500 dolar karşılığında Kabil Havalimanı'na kadar getirip tahliye ettiğini yazdı. Wall Street Journal (WSJ), haberi ABD'li Blackwater'ın ismini Academi olarak değiştiren şirket kurucusu Erik Prince'e dayandırdı.

WSJ'ın haberine göre Prince, personelinin Kabil Havalimanı'na yolcu getirdiğini ve bir uçağa yerleştirdiğini açıkladı. Söz konusu operasyon için kişi başı 6 bin 500 dolar ücret aldıklarını aktaran Prince, tahliyesine çalışılan kişi için fazla çaba gerekmesi durumunda fazladan ücret aldıklarını söyledi.

Rus ve Çin savaş gemileri 'düşman' denizaltısına ateş açtı! Pasifik'te savaş oyunları! Rus ve Çin savaş gemileri 'düşman' denizaltısına ateş açtı! Pasifik'te... Haberi Görüntüle

BEYAZ SARAY'DAN TEPKİ GECİKMEDİ

Söz konusu iddialar üzerine, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Spaki, güvenlik şirketi Blackwater'ın tahliyeleri için, "Vicdanı ve ruhu olan hiçbir insan, bir ülkeden kaçmaya çalışan ve canları için endişe duyan insanların ızdırap ve acılarından kar sağlamaya çalışmaz." ifadesini kullandı.

Zelenski'nin Zafer Planı! 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor: ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya ile paylaşıldı Zelenski'nin Zafer Planı! 5 madde ve 3 gizli ekten oluşuyor:... Haberi Görüntüle

BLACKWATER İSMİNİ AKLANMAK İÇİN DEĞİŞTİRMİŞTİ

Blackwater, 1997'de Amerikan Deniz Kuvvetleri bünyesindeki özel birliklerde görev yapmış Erik Prince tarafından kuruldu.

Washington yönetiminin güvenlik hizmeti aldığı şirketler arasında en çok gündeme gelen Blackwater, Dışişleri Bakanlığı personelini Irak'taki ayaklanmaların olduğu savaş bölgelerinde korumak amacıyla ABD hükümeti tarafından 2004'te kiralandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading