Yandex Metrica

ABD'li bakanın Seul ziyareti Kuzey Kore'yi çileden çıkardı: Nükleer silah dahil topyekun savaş...

ABD'li bakanın Seul ziyareti Kuzey Kore'yi çileden çıkardı: Nükleer silah dahil topyekun savaş...

ABD Savunma Bakanı Lyod Austin'in Güney Kore ziyareti Kuzey Kore'yi çileden çıkardı. 'ABD ve müttefikleri kırmızı çizgiye ulaştı' ifadelerini kullanan Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, "ABD’nin muhtemel bir askeri harekatına 'nükleer silaha karşı nükleer silah topyekun savaşa karşı topyekun savaş' ilkesi çerçevesinde en sert tepkinin verileceğini" belirtti.

Dünya

23.01.2024, 20:23

Kuzey Kore ABD'yi resmen tehdit etti. ABD Savunma Bakanı Lyod Austin'in bu hafta Güney Kore'ye yaptığı ziyaretin yankıları devam ediyor. 

Ay'da 14 tenis kortu büyüklüğünde mağara keşfedildi! İnsan için son derece uygun Ay'da 14 tenis kortu büyüklüğünde mağara keşfedildi! İnsan için son... Haberi Görüntüle

'ABD VE MÜTTEFİKLERİ KIRMIZI ÇİZGİYE ULAŞTI'

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan Austin'in Seul ziyareti ilee ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kore Yarımadası’ndaki ve bölgedeki askeri ve siyasi durum, ABD ve müttefiklerinin pervasız çatışma yanlısı manevraları ve düşmanca eylemleri nedeniyle kırmızı çizgiye ulaştı.

100.000 tonluk uçak gemisine casus dron tacizi: Köstebek öğrenciler gözaltına alındı 100.000 tonluk uçak gemisine casus dron tacizi: Köstebek öğrenciler gözaltına... Haberi Görüntüle

'NÜKLER SİLAHA KARŞI NÜKLEER SİLAH'

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, ayrıca, Austin'in Güney Kore ziyareti için "Bu, ABD’nin Kore Yarımadası’nı devasa bir savaş cephaneliğine ve kritik bir savaş bölgesine dönüşmesiyle sonuçlanacak tehlikeli senaryosunun güçlü bir göstergesidir" ifadeleri kullanıldı ve "Pyongyang’ın, ABD’nin muhtemel bir askeri harekatına 'nükleer silaha karşı nükleer silah topyekun savaşa karşı topyekun savaş' ilkesi çerçevesinde en sert tepkiyi vereceği" belirtildi. 

Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Kamala Harris'ten Biden açıklaması: 'Modern tarihte eşi benzeri yok' Haberi Görüntüle

KUZEY KORE'DEN DİYALOG YOK MESAJI

"ABD’nin Kore Yarımadası ve çevresine stratejik varlıklar konuşlandırmaya devam etmesi halinde Pyongyang’ın caydırıcı faaliyetlerini sürdüreceğini"ne dikkat çekilirken Washington'un düşmanca politikası" sebebiyle Kuzey Kore'nin ABD ile herhangi bir diyalog aramadığı belirtildi. 

Austin'in hafta başında Seul'e düzenlediği ziyaret sonucunda ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin askeri tehditlerini caydırmak üzere F-22 ve F-35 jetlerini de içeren askeri varlıkların bölgede konuşlandırılması konusunda mutabık kalmıştı. Seul ve Washington'ın ortak tatbikatlarının devam edeceği bildirilmişti.  


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading